Ga naar de inhoud

Sander Armée zet zoektocht naar nieuwe ploeg stop: "Er wacht me een nieuwe uitdaging"

Sander Armée zet een punt achter zijn wielerloopbaan. Dat maakte de 37-jarige Vlaams-Brabander zaterdag via Instagram bekend. Onze landgenoot kreeg geen contractverlenging bij Cofidis en zet de zoektocht naar een nieuwe ploeg stop."Dit is mijn laatste dag als wielerprof", postte Armée bij een podiumfoto na zijn ritzege in de Vuelta 2017. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dan toch geen wielertransfer voor de 37-jarige Sander Armée van Cofidis.

 

"Dit is mijn laatste dag als wielerprof. Vanaf januari zal mijn carrière er helemaal anders uitzien", vertelde de wielrenner op zijn Instagram. "Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging die me wacht. Het was geweldig om al die jaren nieuwe mensen en andere culturen te leren kennen."

 

"Ik heb vrienden gemaakt voor het leven. Ik wil alle teams bedanken die me de kans gegeven hebben om mijn sport te beoefenen en zal voor hen blijven supporteren."   

 

Armée reed in zijn carrière in de truitjes van Topsport Vlaanderen (2010-2013), Lotto (2014-2020), Qhubeka (2021) en Cofidis (2022). In dat van Lotto boekte hij zijn enige twee profzeges. In 2017 won hij de achttiende etappe in de Ronde van Spanje, die hij als negentiende in de eindstand beëindigde, in 2020 de derde rit in de Tour Poitou-Charentes en Nouvelle Aquitaine (2.1). 

 

In 2017 greep hij met een tweede plaats, op twee seconden van de Fransman Clément Venturini, net naast eindwinst in de Vierdaagse van Duinkerke (2.BC). Tien keer stond hij aan de start van een grote ronde: zes keer voor de Vuelta en vier keer voor de Giro.