Ga naar de inhoud

Blijft Sander Armée wielrenner? "Het hangt ervan af welke job ik eerst vind"

 za 26 november 2022 08:34
Sander Armée reed het voorbije seizoen voor Cofidis.
Sander Armée reed het voorbije seizoen voor Cofidis.

7 weken voor de start van het wielerseizoen heeft Sander Armée nog geen zekerheid over zijn toekomst als wielrenner. "Ik sta voor alles open", zegt Armée, die volgende maand 37 wordt.

Vorig jaar gooide Cofidis Sander Armée in deze periode een reddingsboei toe. Nu tast de Vuelta-ritwinnaar van 2017 nog in het duister.

 

"De plekjes in het peloton zijn duur", zegt Armée. "Mijn manager zoekt nog altijd naar een team voor mij, ik sta voor alles open."

 

Armée staat voor meer open dan enkel koers: "Ik ben ook aan het kijken voor andere jobs. Voordat ik profrenner werd, heb ik vastgoed gestudeerd. Werken in die sector spreekt me ook aan."

 

"Of ik wielrenner blijf, hangt af van welke job ik eerst vind."

Ik ben ook aan het kijken voor andere jobs. Werken in de vastgoedsector spreekt me aan.

Sander Armée

Over ritzege in Vuelta: "Was toen in de vorm van mijn leven"

Armée is al 13 jaar prof en behaalde 5 jaar geleden een glorieuze ritzege in de Vuelta. Op een klim reed hij toen Julian Alaphilippe en Aleksej Loetsenko los uit de wielen.

 

"Alaphilippe en Loetsenko waren toen in vorm, want ze hadden in die Vuelta al elk een etappe gewonnen. Maar zelf was ik toen in de vorm van mijn leven."

 

Een Tour-deelname staat nog niet op de steekkaart van Armée. "De Tour had ik graag al eens gereden."

 

"In 2021 zat de kans erin dat ik mijn Tour-debuut zou maken. Maar toen heeft Qhubeka-Assos gekozen voor een iets commerciëlere Tour-selectie om nog een sponsor te strikken."

 

"In een vrije rol had ik zeker iets kunnen proberen in die Tour."

 

Als Armée geen ploeg meer vindt, zal hij niet verbitterd zijn. "Ik heb een leuke tijd beleefd, heb veel gezien van de wereld en heb zelf en als helper resultaten behaald."

Gerelateerd: