Ga naar de inhoud

Ook dit was 2022: "Als je nooit op je bek gaat, kan je niet beter worden"

 ma 2 januari 2023 11:30
Over de sportmomenten van 2022 die Stijn Francis, Jolien D'hoore en Tia Hellebaut niet zullen vergeten.

Geen momenten van de week, maar momenten van het jaar in De Tribune tijdens de kerstvakantie. Ook in deel 2 vertellen drie mensen, die elk op hun manier sporters begeleiden, het verhaal achter hun sportieve hoogtepunten van 2022. Deel 1 met Tiesj Benoot, Nicky Evrard en Ewoud Vromant gemist? Ook die aflevering kan je nog altijd beluisteren. Veel luisterplezier.

In deel 2 hoort u:

  • Een eerbetoon van Tia Hellebaut aan de koningin van de meerkamp: Nafi Thiam. Tia Hellebaut heeft daarnaast een goede persoonlijke reden om ons ook nog een keer mee te nemen naar het WK-volleybal van de Yellow Tigers.

  • Voetbalmakelaar Stijn Francis noemt zichzelf meer een wielerfan, dan een voetbalsupporter. Hij kan dus niet voorbij de wereldtitel van Remco Evenepoel. Een hoogtepunt was het zeker niet, maar ook de dood van makelaar Mino Raiola is blijven hangen en zorgt voor gemengde gevoelens.

  • Niet zo lang geleden waren het concurrentes op de fiets, maar dit jaar was Jolien D'hoore bijzonder blij voor Lotte Kopecky na de Ronde van Vlaanderen. Nog iemand die D'hoore meer aandacht gunt is gewichthefster Nina Sterckx.