Ga naar de inhoud

Van der Poel verbijt teleurstelling na verloren titanenduel: "Jammer dat ik niet kon sprinten"

 di 27 december 2022 17:09
Mathieu van der Poel was een hele race op pad met Wout van Aert.
Mathieu van der Poel was een hele race op pad met Wout van Aert.

Van start tot finish op pad met Wout van Aert, maar met de streep in zicht speelde te veel kracht op zijn klikpedaal Mathieu van der Poel parten. Dat zorgt voor een teleurstellende tweede plaats voor de Nederlander. "Ik ben teleurgesteld dat ik niet heb kunnen proberen", zegt Van der Poel.

"Het is jammer dat ik niet heb kunnen sprinten", zegt Mathieu van der Poel met een teleurgesteld glimlachje op zijn gelaat na de wedstrijd in Zolder.

 

De Nederlander schoot uit zijn klikpedaal tijdens zijn titanensprint tegen Van Aert en moest tevreden zijn met de tweede plek. Dat na een koers die hij - samen met zijn Belgische partner - domineerde. 

 

"Ik wilde niet met een te grote groep op pad gaan. Als je Wout mee hebt, weet je dat je een partner hebt voor de rest van de wedstrijd. Ik heb een paar keer druk gezet, maar kreeg het verschil niet gemaakt."

Zolder is een moeilijke wedstrijd om iemand uit het wiel te rijden die even goed is.

Mathieu van der Poel

Van der Poel en Van Aert waren weer enorm aan elkaar gewaagd. Dat weet ook de Nederlander. "Ik heb geprobeerd op het laatste technische gedeelte het verschil te maken. Dat lukte niet, dus volgde een sprint."

 

"Ik voelde al lang dat we aan elkaar gewaagd waren, maar ik schiet jammer genoeg uit mijn pedaal. Ik ben teleurgesteld dat ik niet heb kunnen proberen."


"Zolder is een moeilijke wedstrijd om iemand uit het wiel te rijden die even goed is", mijmert hij over zijn gekozen wedstrijdplan. "Op naar morgen..."

Van Aert: "Enorm trots op deze zege"

"Het was een zenuwslopende koers", klinkt het bij triomfator Wout van Aert. 

 

"Mathieu brak de koers open. Hij reed de eerste ronde alsof het de laatste was. We voelden allebei dat we elkaar er niet zouden af krijgen vandaag."

 

Het tactisch plan van Van Aert werd dan ook voor hem gemaakt. "Mathieu mag je geen duimbreed toegeven. We koersen al van in het begin van onze carrières zo tegen elkaar: alles geven, van in het begin."

Ik kon mijn hoofd koel houden onder druk en het foutje vermijden.

Wout van Aert

"Het was alle hens aan dek toen hij vol aanzette in de slotronde, maar ik zat waar ik wilde zitten - op plek twee. Na een foutje van hem, kwam ik toch op kop te zitten. Ik probeerde nog enkele seconden op adem te komen om dan de sprint aan te zetten."


"In het laatste stuk van de ronde zette hij me steeds stevig onder druk, maar ik kon dit keer mijn hoofd koel houden en het foutje vermijden. Ik ben enorm blij met, en enorm trots op deze overwinning."

 

"Het gevoel was vandaag al een pak beter", vergelijkt de Belg zijn vorm met die van gisteren. "Ik denk dat ik afgelopen weekend iets te veel rust nam. Ik ben zo veel volume gewoon, dat twee rustdagen misschien nefast zijn voor de benen."

Gerelateerd: