Ga naar de inhoud

Terneergeslagen Van der Poel na nederlaag in Mol: "Ik kon Van Aert geen weerwerk bieden"

 vr 23 december 2022 19:27
Van der Poel moest zo'n 50 seconden toegeven op Van Aert.

Zeven ronden lang verzorgden Wout van Aert en Mathieu van der Poel een heerlijk duel aan het Zilvermeer in Mol, maar toen brak plots de veer bij de Nederlander. Na de wedstrijd droop de ontgoocheling van Van der Poels gezicht: "Een duel? Dat is veel gezegd."

"Hier kan ik niet tevreden mee zijn"

Waar bijna elke crossfan op hoopte, kwam er in Mol ook: een knetterend duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Al was die laatste finaal een maatje te klein voor de Belgisch kampioen.


"Hier kan ik niet tevreden mee zijn", opende een zichtbaar aangeslagen Van der Poel bij rechtenhouder VTM. 


"In de kerstperiode hoop ik met betere benen meer weerwerk te kunnen bieden, anders ga ik altijd achter Van Aert aan moeten rijden. Dit moet ik doorslikken, en dan op naar het volgende."


Voor de Sporza-microfoon gaf de Nederlander meer duiding na het duel met Van Aert. "Een duel is veel gezegd", reageerde Van der Poel.


"Ik had liever wat langer bij Van Aert gebleven, maar ik had gewoon niet de benen om weerwerk te bieden."

In de kerstperiode hoop ik op beterschap, anders ga ik altijd achter Van Aert aan moeten rijden.

Mathieu van der Poel

In de Wereldbekercross in Val di Sole vorig weekend was Van der Poel nog een figurant, vandaag speelde hij wel opnieuw een hoofdrol. Beterschap dus? 


"Het waren vooral heel andere omstandigheden. Vandaag was het iets lastiger, dan is het gemakkelijker om vooraan te zitten. Ik hoop gewoon dat het gevoel betert de komende dagen."

 

Hoe wil Van der Poel dat slechte gevoel omkeren? "Door niet te panikeren. Ik kan er nu toch niets meer aan doen, behalve gewoon mijn schema verder volgen."

 

(lees verder onder de link)

Gerelateerd:

"Ik had voorspeld dat Wout als een nieuwe renner zou terugkeren"

Er lijken de komende weken alvast nog een hoop spektakelrijke duels aan te komen. "Maar dat had ik na Antwerpen (waar Van der Poel won, red.) al voorspeld."


"Ik wist dat wanneer Wout ging terugkomen van stage dat we een andere Van Aert zouden zien. Dat is ook zo gebleken. Het is aan mij nu om beter te doen en er opnieuw een duel van te maken."


Van der Poel klopte Van Aert in Antwerpen, in Mol waren de rollen omgekeerd. Staat het nu 1-1? 


"Nee, in die termen denk ik niet. Ik bekijk het cross per cross en hoop gewoon dat ik de volgende keer met een beter gevoel rondrijd."