Ga naar de inhoud

De Grote Drie zagen af op loodzwaar modderparcours: "Alsof ik een auto op mijn schouder droeg"

 ma 26 december 2022 16:48
Van der Poel en Pidcock in actie in de modder.
Van der Poel en Pidcock in actie in de modder.

In de klassieker in Gavere hebben Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock de fans een heerlijk kerstspel voorgeschoteld. "Het was ongelooflijk hoeveel mensen langs het parcours stonden", zeggen ze in koor.

De Grote Drie is een term die misschien wat neerbuigend overkomt tegenover de concurrentie.

 

Maar vandaag eisten enkel Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock de hoofdrollen op.

 

"Het was een heel lastige wedstrijd", benadrukte triomfator Van der Poel. "Daardoor waren de verschillen zo groot op het einde."

 

Van der Poel reed lek op het einde van de 1e ronde. "Maar ik sloeg niet in paniek. Op zo'n zwaar parcours is het vooral zaak om jezelf niet op te blazen."

 

Na de teleurstelling in Val di Sole en Mol heeft Van der Poel het goede gevoel weer te pakken. "Nu hopen dat ik goed herstel van deze cross en goed de kerstperiode doorkom."

Van Aert: "Nog nooit zoveel volk gezien in Gavere"

Nummer 2 Wout van Aert speelde lange tijd mee voor de knikkers. "Tot mijn eigen grote verbazing", reageert de Belgische kampioen.

 

"Ik stapelde de foutjes op, maar reed een snel tempo waardoor ik in de buurt bleef van Pidcock en Van der Poel."

 

Van Aert gaf zijn ogen de kost tijdens de cross. "Ik denk dat ik nog nooit zoveel mensen langs het parcours in Gavere heb zien staan."

 

"Het is mooi dat zo'n klassieker zo'n mooie plek heeft gekregen op de kalender (in het verleden werd Gavere nooit in de kerstperiode gereden)."

Pidcock: "Fiets werd elke ronde zwaarder"

Ook Tom Pidcock streed lange tijd mee voor winst. "Ik ben misschien wel een beetje ontgoocheld", zei de Brit meteen na de aankomst.

 

"Toen ik Van der Poel terugpakte, heb ik even gedacht dat de overwinning er vandaag in zat."

 

Maar Pidcock kwam zichzelf daarna wat tegen. "Het was een heel zware race."

 

"In de laatste rondes voelde ik mijn fiets in de loopstroken zwaarder en zwaarder worden, alsof ik een auto op mijn schouder droeg. Helaas had mijn fiets niet de motor van een auto."

Gerelateerd: