Ga naar de inhoud

Het verhaal achter de 17 perfecte pijlen van Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Het WK darts is elk jaar het hoogtepunt van het seizoen. Een van de mooiste dartsverhalen werd geschreven op het WK en wel door Michael van Gerwen in 2013. Beleef in onze podcast zijn "17 perfecte pijlen".

De hele dartswereld is deze periode van het jaar in de ban van het WK in "Ally Pally", Alexandra Palace in Londen. De Nederlander Michael van Gerwen is ook dit jaar een van de favorieten voor de wereldtitel.

 

In 2013 voerde hij een kabinetstukje op in de halve finales. "Wat Michael van Gerwen deed in de halve finale van het wereldkampioenschap darts in 2013 is spectaculair", vertelt Erik Clarys in onze podcast Fichebak.

 

"Niemand deed het hem ooit voor, en tot nu toe heeft niemand het hem nagedaan. Zijn sensationele streak begon, zoals zo vaak in het darts, met drie perfect gemikte pijlen in de triple twintig."

 

Van Gerwen gooit een ninedarter en speelt een leg dus uit met een minimum aantal darts: 9 pijlen om je score van 501 naar 0 te krijgen. Het publiek gaat uit de bol, maar de Nederlander is niet van plan het daarbij te laten.

 

Hij begint opnieuw aan een reeks en zit aan 15 perfecte pijlen na elkaar. Nog 3 erbij en hij schrijft geschiedenis, want niemand heeft al 2 ninedarters na elkaar gegooid. Twee pijlen lukken nog, maar hij mist op een centimeter dubbel 12 om uit te gooien... 

 

Beleef het verhaal van de 17 perfecte pijlen van Michael van Gerwen in onze aflevering van Fichebak met Astrid Demeure en Erik "The Sheriff" Clarys.

Astrid Demeure duikt met Erik "The Sheriff" Clarys in de wereld van darts. Ook onze huidige Belgische toppers komen aan het woord. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts leggen in onze podcast haarfijn uit wat het betekent om een 180-score of een ninedarter te werpen. 

Beluister alle afleveringen van Fichebak op VRT MAX

Fichebak

Fichebak duikt in de wereld van één sportterm. Joris Brys en Astrid Demeure gaan op zoek naar de strafste sportverhalen en de beste analyses. Ze praten met experten, met topsporters en met fans. Ze nemen je mee naar alle uithoeken van de sportwereld, maar ook ver daarbuiten.
11 afleveringen