Ga naar de inhoud

Halve omhaal van Richarlison is verkozen tot mooiste goal van het WK

 vr 23 december 2022 16:55
Braziliaan Richarlison maakte op WK voetbal in Qatar Goal van het Toernooi.
Richarlison pakte tegen Servië uit met een heerlijke goal.

De Braziliaanse spits Richarlison is 5 dagen na het WK nog in de prijzen gevallen met de mooiste goal van het toernooi. Zijn halve omhaal tegen Servië kreeg op de website van de FIFA de meeste stemmen.

Richarlison zorgde met een prachtige halve omhaal voor de 2-0-eindstand tegen Servië in het eerste groepsduel van de Brazilianen in Qatar.    

 

Bij de 10 genomineerde goals stond ook nog een 2e doelpunt van Richarlison: zijn treffer tegen Zuid-Korea in de 1/8e finales tussen de kanshebbers. 

 

De andere doelpunten op de shortlist waren van de Saoedi Salem Al-Dawsari (tegen Argentinië), de Nederlander Cody Gakpo (tegen Ecuador), de Argentijn Enzo Fernandez (tegen Mexico), de Kameroener Vincent Aboubakar (tegen Servië), de Mexicaan Luis Chavez (tegen Saoedi-Arabië), de Zuid-Koreaan Paik Seungho (tegen Brazilië), Kylian Mbappé (tegen Argentinië) en Neymar (tegen Kroatië).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: