Ga naar de inhoud

Weghorst over aanvaring met Messi: "Voor mij is iedereen op het veld hetzelfde"

 do 22 december 2022 11:35
Weghorst scoorde tegen Argentinië twee keer, waardoor de wedstrijd naar verlengingen en penalty's ging.
Weghorst scoorde tegen Argentinië twee keer, waardoor de wedstrijd naar verlengingen en penalty's ging.

"Waar kijk je naar, dommerik", zei Lionel Messi tegen Wout Weghorst, nadat Nederland uitgeschakeld was door Argentinië. Weghorst blikt voor het eerst op dat moment terug: "Ik wilde mijn respect voor hem tonen na de wedstrijd, maar daar stond hij niet voor open."

Argentinië en Nederland namen het in de kwartfinale van het WK tegen elkaar op. Weghorst had de invalbeurt van zijn leven en scoorde twee keer in de slotfase van de wedstrijd, waardoor er verlengingen en penalty's kwamen.

 

Daardoor liepen de gemoederen soms hoog op. Na de wedstrijd was er zelfs een kleine aanvaring tussen Messi en Weghorst. Weghorst doet voor het eerst zijn zegje daarover: "Ik wilde mijn respect voor hem tonen na de wedstrijd, maar daar stond hij niet voor open. Hij was nog een beetje boos op me."

Ik zie het als een mooi voordeel dat hij mijn naam nu wel kent.

Wout Weghorst

"Er waren wat momentjes tussen ons. Ik denk dat hij die niet op prijs stelde en dat hij er een beetje door verrast was. Voor mij is iedereen op het veld hetzelfde. Het maakt niet uit of ik tegen Messi of tegen Burak speel", waarmee hij op een verdediger van derdeklasser Sanliurfaspor doelt, een ploeg in Turkije. 


Dat wil niet zeggen dat de lange spits geen respect heeft voor Messi: "Ik heb veel respect voor hem. Hij is de beste, of een van de beste spelers ooit. Maar op het veld zal ik altijd alles geven, dus vocht ik ook tegen Messi."


"Ik zie het als een mooi voordeel dat hij mijn naam nu wel kent. Dan heb ik toch iets goed gedaan", besluit Weghorst al grappend. 

Gerelateerd: