Ga naar de inhoud

RWDM krijgt er voetbalbroer bij: Amerikanen kopen ook Olympique Lyon

De Amerikaanse investeringsgroep Eagle Football Holding van de Amerikaanse multimiljonair John Textor is nu ook meerderheidsaandeelhouder geworden van voetbalclub Olympique Lyon. De Amerikanen hebben ook al RWDM, Botafogo en Crystal Palace in hun portefeuille. Het doel is om OL weer naar de Europese top te stuwen. 

Er werd een half jaar onderhandeld over de verkoop van Olympique Lyon en de transactie werd verschillende keren uitgesteld.   

 

"Vandaag is een nieuw begin voor Olympique Lyon, we zijn trots op deze uitzonderlijke overeenkomst", stelt sterke man John Textor. 

 

Zoals afgesproken zal de 73-jarige Jean Michel Aulas, sinds 1987 de baas van Olympique Lyon, "het operationele voorzitterschap" nog minstens drie jaar behouden.   

 

De voetbalfamilie van RWDM wordt zo weer wat groter. Textor is al mede-eigenaar van Premier League-club Crystal Palace en meerderheidsaandeelhouder bij de Braziliaanse eersteklasser Botafogo. 

 

De Eagle Groupe wil een kapitaalverhoging doorvoeren van 86 miljoen euro die de OL Groupe in staat moet stellen leningen versneld terug te betalen en de ploeg te versterken om zo terug te keren naar de Europese top. 

 

Lyon domineerde het Franse voetbal in de jaren 2000 met zeven opeenvolgende landstitels. Nu is de club pas 8e in de Ligue 1. Het speelt pas voor de tweede keer in 25 jaar geen Europees voetbal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.