Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Hernan Losada rept zich nog naar Qatar: "Op het vliegtuig hadden veel fans geen ticket voor finale"

 zo 18 december 2022 13:29

De wedstrijd op de tribunes zal Argentinië vanmiddag met gemak winnen. Er worden 50.000 Argentijnse fans verwacht in het indrukwekkende Lusail-stadion tegenover 6.000 Franse supporters. Een van de enthousiaste Argentijnen is Hernan Losada. Hij vloog op het laatste moment richting Qatar.

Een once- in-a-lifetime opportunity was het. Hernan Losada volgde de eindfase van het WK de afgelopen weken in Buenos Aires in Argentinië, maar kreeg via via opeens de kans om de finale mee te maken in Qatar. Daar had hij veel voor over.

 

"Ik heb 20 uur op het vliegtuig gezeten", vertelt hij aan Peter Vandenbempt. "Ik ben vrijdagavond in Argentinië vertrokken en ben zaterdagavond gearriveerd. Ik weet niet meer hoe laat het is en waar ik ben, maar ik heb alles gedaan om er bij te zijn."

 

"Het is onze laatste kans om het WK te winnen met Messi op het veld. Met een Messi in vorm bovendien."

 

"Het is waarschijnlijk de meest Maradoniaanse versie van Messi die we ooit zagen. Hij maakt zich boos op scheidsrechters en tegenstanders. Hij is super gemotiveerd om deze trofee te winnen en hij lijkt gewoon alles te willen doen om te winnen."

 

"Ik denk dat we vanavond een stukje geschiedenis zullen meemaken. De helft van de mensen op mijn vlucht had geen ticket voor de wedstrijd."

Het wordt fiftyfifty

Van objectiviteit is er bij Hernan Losada als Argentijn geen sprake, maar hij beseft dat het niet makkelijk wordt om een derde wereldtitel binnen te hengelen. 

 

"Een finale is fiftyfifty. De eerste die scoort, maakt veel kans om de wereldtitel te pakken. Het wordt sowieso een moeilijke en gesloten wedstrijd."

 

Moet Messi het WK winnen om de beste voetballer aller tijden te zijn voor de Argentijnen? Groter dan Diego Maradona? 

 

"Ik denk dat hij zijn status als allerbeste al heeft verdiend in Argentinië, ...maar toch."

 

"De Argentijnse fans appreciëren hem enorm. Zeker de laatste jaren, maar na een WK-zege zou het helemaal duidelijk zijn."

Gerelateerd: