Ga naar de inhoud

VS stuurde luie Reyna bijna naar huis tijdens WK: "Spijtig dat dit naar buiten is gebracht"

 di 13 december 2022 07:35
Giovanni Reyna speelde amper een helft mee op het WK.

De Verenigde Staten zijn al een tijdje weer thuis na hun uitschakeling in de 1/8e finales op het WK, maar er smeult nog een relletje uit de kleedkamer na. Alles draait rond Borussia Dortmund-speler Giovanni Reyna. Volgens bondscoach Gregg Berhalter werd hij tijdens het WK bijna naar huis gestuurd omdat hij zijn best niet deed op training. "Toen ik wist dat ik maar een beperkte rol zou hebben op het WK, heb ik slecht gereageerd", zegt de speler zelf.

Over 4 jaar willen de Verenigde Staten schitteren op het WK in eigen land, maar daarvoor is er de komende jaren nog wat werk aan de winkel. De ploeg van coach Berhalter verloor in Qatar in de 1/8e finales tegen Nederland. 

 

Maar eerst zal de coach zich moeten focussen op het blussen van een brandje in de spelersgroep. Berhalter stak het vuur zelf aan door op een conferentie een verhaal te vertellen over zijn spelersgroep. "Tijdens het voorbije WK was er een speler die het gewenste niveau niet haalde, op en naast het veld", zei hij.  "We hebben toen met de staf overlegd en waren eigenlijk klaar om hem op het vliegtuig naar huis te zetten."

 

Berhalter noemde geen namen, maar verschillende media wisten al snel dat hij het over Reyna had. De speler van Borussia Dortmund had maar een beperkte rol in Qatar. "De speler heeft zich dan verontschuldigd bij de hele groep en de andere spelers hebben hem dan verteld dat ze verandering wilden zien. Dat hij niet aan hun verwachtingen voldeed", klonk het nog bij de bondscoach.

 

Na de heisa heeft Reyna op Instagram zelf gereageerd. "Ik vind het spijtig dat ik dit moet doen", schrijft hij. "Ik vind dat wat er binnen een team gebeurt, binnenskamers moet blijven. Maar dit gaat over mijn karakter en mijn professionaliteit, dus ik wil iets zeggen."

Voor het WK vertelde de coach mij dat mijn rol op het toernooi heel beperkt zou zijn. Daar was ik kapot van en dat heeft een paar dagen invloed gehad op mijn gedrag.

Giovanni Reyna

"Voor het WK vertelde de coach mij dat mijn rol op het toernooi heel beperkt zou zijn. Daar was ik kapot van. Voetbal is mijn passie, mijn leven. Ik had verwacht dat ik mijn land zou kunnen en mogen helpen."


En dan slaat hij mea culpa. "Ik ben een emotioneel persoon en ik geef toe dat ik mijn emoties toen niet in de hand had. Dat had gedurende een paar dagen een impact op mijn trainingsarbeid en op mijn gedrag. Maar ik heb me daarvoor verontschuldigd bij de ploeg en de coach. Ik dacht dat ze mij vergeven hadden. Vanaf dan heb ik wel alles gegeven op en naast het veld."


"Het is dan ook jammer dat die verhalen nu naar buiten komen. Het verrast mij dat de coach daaraan heeft meegewerkt. Hij heeft altijd gezegd dat problemen binnenskamers zouden blijven. Ik hou van mijn team en mijn land. Ik wil me nu focussen op mijn eigen groei als speler en persoon zodat we in 2026 een mooi toernooi kunnen spelen met de VS."

Reyna reageerde zelf op Instagram op de heisa

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: