Ga naar de inhoud

Astana schuift Miguel Angel Lopez nu toch opzij na nieuw bewijs voor banden met dopingarts

Miguel Angel Lopez zit zonder ploeg.

Astana heeft het contract van Miguel Angel Lopez (28) stopgezet. De Colombiaan werd in juli al genoemd in een onderzoek rond de Spaanse dopingarts Marcos Maynar en nu zou er extra bewijs boven water gekomen zijn.

Miguel Angel Lopez werd in juli nog door de Spaanse politie van het vliegtuig geplukt in Madrid. De Colombiaan werd toen ondervraagd over zijn connecties met de Spaanse dopingarts Marcos Maynar.

 

Maynar wordt genoemd in verschillende dopingzaken met anabole steroïden en epo, maar de Spaanse autoriteiten konden de banden tussen Lopez en de dopingarts niet hard maken.

 

Na een schorsing van een week gaf Astana Lopez dan ook groen licht om de Ronde van Burgos en de Vuelta te rijden. "We zullen de situatie van dichtbij opvolgen en niet twijfelen om resolute maatregelen te nemen indien nodig", klonk het wel.

 

En het Kazachse team is nu toch op nieuw bewijs gestoten. "Astana heeft nieuwe elementen ontdekt die wijzen op een band tussen Miguel Angel Lopez en dokter Marcos Maynar", klinkt het in een persbericht.

 

"De ploeg had dan ook geen andere oplossing dan het contract te beëindigen."

 

Vorige maand ontkende Lopez op sociale media nog zijn betrokkenheid. "Op dit moment loopt er geen actief onderzoek", schreef hij. "Mijn advocaten zullen indien nodig de nodige juridische stappen ondernemen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.