Ga naar de inhoud

Coach en broer Jorik Hendrickx: "Er zat meer in, maar Loena schrijft wel geschiedenis"

 zo 11 december 2022 10:44
Loena Hendrickx veroverde de bronzen medaille.

Ondanks een derde plek bij haar eerste deelname aan de prestigieuze Grand Prix-finale bleef Loena Hendrickx wat ontgoocheld achter. "Er zat veel meer in", beseft ook broer en coach Jorik Hendrickx. "Maar het was op zich al een unieke ervaring."

Loena Hendrickx verscheen met gemengde gevoelens op het podium in Turijn. Meteen een medaille op de prestigieuze Grand Prix-finale, maar met een score van 122,11 wel ver onder haar record van 143,53 op de vrije kür.

 

"Er zat misschien zelfs goud in bij een goede vrije kür. Als, als, als... Ik denk toch dat ik tevreden mag zijn", zei ze.

 

Ook broer en coach Jorik Hendrickx bleef met een dubbel gevoel achter. "Het was eerst en vooral al uniek dat ze zich had geplaatst", zei hij. "Alleen de beste 6 van de wereld kunnen zich plaatsen. Dat was dus al een unieke ervaring."

 

"Maar er zat veel meer in dan een derde plek. Loena heeft niet haar beste schaatsen laten zien. Ik denk dat ze er zich van bewust is dat er veel meer in zat."

Loena toont dat je ook op latere leeftijd kan presteren in het kunstschaatsen. Dat heeft de sport nodig.

Jorik Hendrickx

Wat heeft Loena Hendrickx dan verkeerd gedaan? "De sprongen die ze normaal heel goed kan uitvoeren, waren nu iets minder", aldus Jorik.

 

"Normaal krijgt ze daar een positieve waardering op, nu was het wat minder op sprongen waar ze normaal geen steekjes laat vallen."


Toch is de evolutie van Loena Hendrickx indrukwekkend: na zilver op het WK nu brons op de Grand Prix-finale. "Ze schrijft geschiedenis", beaamt haar broer. "We blijven kritisch om steeds beter te presteren."


"Topsport is altijd boven jezelf uitstijgen. Het is gezond om altijd maar meer te willen en te blijven verbeteren. Loena toont dat je ook op latere leeftijd kan presteren in het kunstschaatsen. Dat heeft de sport nodig."


En Loena Hendrickx weet al wat ze nu wil: goud op het EK. "Daar hopen we inderdaad op het hoogste schavotje te staan", aldus Jorik. "We nemen nu een weekje rust en dan wordt het hard werken tot eind januari."

Gerelateerd: