Ga naar de inhoud

Bocciaspeler Francis Rombouts eindigt 4e op WK: "Mooi voor het vertrouwen"

 za 10 december 2022 19:28
Francis Rombouts mag zich opmaken voor de halve finales.

Francis Rombouts heeft in Rio de Janeiro net naast een medaille gegrepen op het WK boccia. In de strijd om brons boog onze landgenoot het hoofd voor de Thai Vongsa. "Ik ben wat teleurgesteld, maar ik heb ervaring opgedaan voor de toekomst", reageert Rombouts.

Francis Rombouts zakte als enige Belg af naar Rio de Janeiro.

De speler van sportclub Spinnaker (G-sport Vlaanderen) won zijn openingsmatch tegen de titelverdediger en klopte in de 1/8e finales de Europese kampioen.

In de kwartfinales moest zijn tegenstander, de paralympische kampioen Hidetaka Sugimura, passen wegens een coronabesmetting.

In de halve finales stond Rombouts tegenover de Japanner Takayuki Hirose, die eerder de nummer één van de wereld huiswaarts stuurde. Rombouts verloor met 9-0 en mocht in "de kleine finale" strijden om brons.

 

Met de Thai Watcharaphon Vongsa keek Rombouts een taaie klant in de ogen voor het brons. Vongsa is viervoudig paralympisch kampioen en de nummer 2 van de wereld. Uiteindelijk moest Rombouts zijn meerdere erkennen: hij verloor met 7-0.

"Rombouts: "In toekomst beter met situatie omgaan"

Ondanks zijn 2 nederlagen op de slotdag blikt Rombouts tevreden terug op zijn toernooi.

“Ik ben wat teleurgesteld, maar kan deze nederlagen ook relativeren. Het was een goede les: ik heb voor het eerst op een WK voor de medailles mogen spelen."

 

"Ik deed ervaring op en hopelijk kan ik in de toekomst beter met die situatie omgaan. Ik hou een goed gevoel over aan dit WK. Die vierde plaats is mooi voor het vertrouwen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: