Ga naar de inhoud

Jonas Rickaert ondergaat nieuwe operatie aan vernauwde liesslagader: "Niet de beste weken"

 di 6 december 2022 11:21
" "
Jonas Rickaert ging in juni voor de eerste keer onder het mes, maar het probleem stak opnieuw de kop op.

Tegenslag voor Jonas Rickaert. De 28-jarige renner kreeg opnieuw last van een vernauwde liesslagader en ging een tweede keer onder het mes. Dat maakte zijn team Alpecin-Deceuninck bekend.

Rickaert liet zich in juni een eerste keer opereren om het lichamelijke euvel aan te pakken. De revalidatie verliep goed en in september was de lead-out van Alpecin sneller dan verwacht weer competitief.

De voorbije weken kreeg hij echter opnieuw last, wat leidde tot een bijkomende operatie. Hij staat opnieuw voor een revalidatie.

"Ik heb mentaal niet de beste weken gehad, maar nu heb ik er wel alle vertrouwen in dat het probleem definitief achter de rug is", zei Rickaert in een reactie.

"De nieuwe operatie is prima verlopen, maar zorgt uiteraard voor een extra vertraging in de aanloop naar volgend seizoen. Ik zal pas midden januari de training kunnen hervatten. Hopelijk kom ik hier sterker uit."

Ploeg anticipeert met Sinkeldam

Alpecin-Deceuninck schakelde snel na het minder goede nieuws en anticipeerde op de onbeschikbaarheid van Rickaert door de Nederlander Ramon Sinkeldam aan boord te halen.

Sinkeldam moet belangrijk worden in de sprintvoorbereiding van Jasper Philipsen. De 33-jarige Nederlander maakt de overstap van Groupama-FDJ. Hij zou naar B&B Hotels gaan, maar dat Franse team kreeg zijn financiering niet rond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: