Ga naar de inhoud

Lijdensweg van Jonas Rickaert:"Van wenen van pijn tot euforische gevoel dat ik opnieuw renner ben"

 vr 30 september 2022 16:37
Lijdensweg Jonas Rickaert:"Van wenen van pijn tot euforische gevoel dat ik terug renner ben".
Jonas Rickaert revaliderend bij zijn kinesist.

Er werd gevreesd dat hij dit jaar niet meer in actie zou komen na een vernauwde liessslagader, maar Jonas Rickaert (Alpecin-Deceuninck) stond vorige week aan de start van zijn eerste wedstrijd na zijn revalidatie. Radiomaker Gert Geens bezocht Jonas Rickaert. "Het deed pijn om in de periode van revalidatie zelf geen lead-out te zijn bij al die overwinningen van de ploeg."  

We keren een half jaar terug. In Parijs-Nice begon de ellende, waar Jonas Rickaert in elke rit meer en meer last kreeg van een vreemd gevoel in zijn linkerbeen. 

 

"Nadat ik de tijdrit had gereden, ging het echt niet meer. Ik werd er gewoon ongelukkig van en zat 's avonds te wenen van de pijn in mijn kamer."

 

Na verscheidene onderzoeken leek er even beterschap, maar na Gent-Wevelgem bleek dat het valse hoop was. "Tijdens die wedstrijd trok Wout van Aert stevig door. Ik zat in 15e positie en op 300 meter heb ik 60 plaatsen verloren."

 

"Bij de eerste maal over de Kemmelberg wou ik afstappen, maar er stond zoveel publiek voor mij (als streekrenner). Dat was mijn laatste koers. Toen besliste ik dat ik eerst moest weten wat er met mij aan de hand was." 

 

"In Roeselare hebben ze uiteindelijk ontdekt dat ik met een vernauwde liesslagader zat."

Tijdens Parijs-Nice zat ik 's avonds te wenen van de pijn in mijn kamer.

Jonas Rickaert, renner bij Alpecin-Deceuninck

Vorige week stond Rickaert terug aan de start van de Omloop van het Houtland. 

 

"Het ging beter dan verwacht", zegt een opgeluchte Rickaert. "Ik heb maar de laatste kilometer het peloton laten rijden, omdat ik in een euforie dacht: "Ik ben binnen.""

 

"Het was een grote stap in mijn revalidatie."

 

Jonas Rickaert is nog steeds vaste klant bij zijn kinesist. "Op dit moment is het vooral nog belangrijk om alles na de operatie los te houden en de heup mobiliseren."  

 

"Daarnaast moet Jonas nog zijn kracht opbouwen. Hij heeft nog wat werk op basis qua spierkracht."

Jonas Rickaert revaliderend bij zijn kinesist.

"Het deed wel pijn om zelf niet de lead-out te zijn"

Ploegmakker Tim Merlier werd Belgisch kampioen en Jasper Philipsen behaalde een Tour-zege op de Champs-Élysées in Parijs, zonder lead-out Jonas Rickaert. 

 

"Ik beleefde het dubbel", vertelt hij verder. "Ik was superblij voor de ploeg, ze hebben ondertussen al 29 overwinningen behaald. Het is dus een boerenjaar, maar het deed wel pijn om er geen aandeel in te hebben en niet zelf de lead-out te zijn."

 

Wat mogen we Rickaert toewensen het komende seizoen? "In eerste instantie is het grote doel om terug mijn oud niveau te behalen, daar zou ik al heel blij mee zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: