Ga naar de inhoud

Sneller dan verwacht: Jonas Rickaert start woensdag in Omloop van het Houtland

Jonas Rickaert miste onder meer de Tour door zijn operatie.

Er werd gevreesd dat hij dit jaar niet meer in actie zou komen, maar Jonas Rickaert (Alpecin-Deceuninck) staat woensdag aan de start van de Omloop van het Houtland. Hij werd in juni geopereerd aan een vernauwde liesslagader.

5 weken platte rust en een lange revalidatie. Dat was de inschatting toen Jonas Rickaert eind juni onder het mes moest voor een vernauwde liesslagader in zijn linkerbeen.

 

De 28-jarige sprintloods staat evenwel sneller voor zijn rentree dan gedacht. Woensdag komt hij aan de start van de Omloop van het Houtland (1.1), van Eernegem naar Lichtervelde.

 

"Na enkele zware maanden en een lange revalidatie ben ik blij dat ik kan aankondigen dat ik woensdag zal starten in de Omloop van het Houtland", schrijft hij op Instagram.

 

"Dit zal een grote stap zijn in mijn revalidatie en het is zonder hoge verwachtingen. We zien wel waar ik raak, ik ben vooral blij om weer bij Alpecin-Deceuninck te zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.