Ga naar de inhoud

Kevin Borlée hoeft van rechter niet in jury van assisenproces aanslagen Brussel te zitten

 wo 30 november 2022 13:41

Een opvallende aanwezige woensdagochtend bij het assisenproces over de aanslagen in Brussel: Kevin Borlée. De atleet werd niet aangewezen als jurylid.

Ook een bekende sporter kan dus opgeroepen worden als jurylid in een assisenproces. Kevin Borlée moest zich woensdagochtend melden bij de assisenrechtbank in Brussel. Daar kreeg hij te horen dat hij niet hoefde te zetelen in de jury.

 

"Dat wist ik eigenlijk al na de eerste dagvaarding, maar voor vandaag had ik mijn aanvraag weer te laat ingediend. De voorzitter begreep dat mijn argumenten nog altijd dezelfde waren als vorige keer", vertelt Borlée aan Sudinfo.

 

"Als ik zou zetelen in de jury van een proces dat maanden zal duren, kan ik niet trainen voor het WK atletiek en dan kan ik België niet vertegenwoordigen. Op mijn leeftijd (34, red) kan ik dit WK niet meer missen."

Gerelateerd: