Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Hein Vanhaezebrouck kijkt al vooruit: "Tegen dit Japan gaan de Belgen door"

 do 24 november 2022 11:18
Hein Vanhaezebrouck in Villa Sporza.

Nu de eerste horde genomen is op het WK voetbal kan het geen kwaad om al eens een blik te werpen op de groep met de eventuele volgende tegenstanders van de Rode Duivels. In Villa Sporza staat Hein Vanhaezebrouck stil bij Japan en Spanje, die hun opener ook allebei wonnen.

Door het gelijkspel tussen Kroatië en Marokko en de overwinning van de Belgen tegen Canada, kunnen de Rode Duivels volgende zondag al zeker zijn van een plaats in de 1/8e finales van het WK voetbal.

 

Hun tegenstander daarin komt uit groep E, waar Japan Duitsland verraste en Spanje uithaalde tegen Costa Rica. 

 

AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck hoopt op een rematch met Japan, die door de Belgen nog naar huis werden gestuurd na een knotsgekke wedstrijd. "Tegen Japan gaan we door, daar ben ik van overtuigd. Dit Japan is niet het sterkste Japan van de laatste jaren."

 

"Tegen Duitsland hebben ze echt gestunt. Ik vond dat de Duitsers echt konden winnen als ze het een beetje beter hadden aangepakt na de rust." 

 

"Japan had een heel rare manier van verdedigen op een heel kleine ruimte. De Duitsers hadden niet door dat ze de flanken moesten bedienen om zo alleen voor doel te komen. Enkel Musiala is er een keertje door geraakt, wat bijna onmogelijk is."

 

"Als de Japanners dit doen tegen de Belgen, dan hoop ik toch dat wij sneller doorhebben hoe we ze pijn kunnen doen."

Als de Japanners verdedigen tegen de Belgen zoals ze deden tegen de Duitsers, dan hoop ik toch dat wij sneller door hebben hoe we ze pijn kunnen doen.

Hein Vanhaezebrouck

"Luis Enrique is een absolute topcoach"

Ook Spanje passeerde in Villa Sporza de revue. Frank Boeckx was onder de indruk van La Roja. "Het was indrukwekkend hoe ze de middenvelders vonden tegen Costa Rica, daar kunnen de Belgen wat van leren. Ook het baltempo lag heel hoog."

 

Arnar Vidarsson vult aan. "Ze hebben 600 passen gegeven in de eerste helft en dat geeft een goede ploeg normaal op een hele wedstrijd. Die jonge gasten voetballen ook met zoveel gemak. Ik vind het ook mooi dat ze zich tactisch kunnen aanpassen aan de tegenstander."

 

Ook Hein Vanhaezebrouck is vol lof. "Ik ben blij dat met Luis Enrique een absolute topcoach op het WK actief is. Je kan ze op één hand tellen. Logisch ook, want de meeste topcoaches zijn aan de slag bij de Europese topclubs. Dat is het enige gemis op een WK vind ik."

Gerelateerd: