Ga naar de inhoud

Vreugde op zijn Japans: 20 seconden uitzinnig feest op berucht kruispunt, daarna weer discipline

 wo 23 november 2022 18:14

Het zijn vertrouwde beelden na een zege op het WK voetbal: in het thuisland trekken supporters in stoet doorheen het centrum van de hoofdstad, niet zelden toeterend met hun auto. In Japan doen ze dat, na hun zege tegen Duitsland, net een beetje anders.

Hoe vieren ze in Japan een zege van hun team op de Wereldbeker? Die vraag werd nog voor het WK aan STVV-doelman Daniel Schmidt gesteld. "Ken je het Shibuya-kruispunt in Tokio? Als we bijvoorbeeld tegen Duitsland zouden winnen, dan zal het daar een pandemonium zijn. Met toeteren? Nee, dat dan weer niet."

 

Na de 2-1-zege tegen Duitsland werden de woorden van Schmidt bewaarheid. Maar de Japanners zouden de Japanners niet zijn als ze toch ook tijdens hun feestvreugde in de pas bleven lopen.

 

Een tros ordehandhavers geven met een lint aan wanneer de voetgangers het drukke kruispunt mogen oversteken. Wanneer het licht letterlijk op groen gaat, barst een dol feestje los... om nauwelijks 20 seconden later weer te gaan liggen als de lichten weer op rood gaan.

Gerelateerd: