Ga naar de inhoud

Rangers ontslaat coach Giovanni van Bronckhorst

 ma 21 november 2022 14:35
Rangers ontslaat coach Van Bronckhorst die Union Saint-Gilloise nog uit Champions League hield.
Giovanni Van Bronckhorst.

Rangers FC, vorig seizoen verliezend finalist in de Europa League, kondigde vandaag het ontslag aan van de Nederlandse coach Giovanni van Bronckhorst vanwege de slechte resultaten van de club dit seizoen.

Van Bronckhorst (47) stond sinds november 2021 aan het hoofd van Rangers, toen hij het stokje overnam van Steven Gerrard, die naar Aston Villa vertrok enkele maanden nadat hij na 10 jaar de Schotse competitietitel had teruggebracht naar Ibrox Park.

 

Als voormalig speler van de club (1998-2001) leidde Van Bronckhorst Rangers naar de overwinning in de Schotse beker en naar de Europa League-finale, die ze na strafschoppen verloren van Eintracht Frankfurt.

Helaas hebben de recente resultaten niet aan onze of Gio's verwachtingen voldaan en hebben we deze moeilijke beslissing genomen.

Douglas Park, Rangers-voorzitter

Dit seizoen hielp hij de club na 12 jaar terug te keren naar de Champions League, nadat ze onder meer Union Saint-Gilloise hadden uitgeschakeld in de derde voorronde.

Na 15 competitiewedstrijden heeft Rangers al 9 punten achterstand op Celtic. 

 

In de Champions League eindigden de Schotten met het slechtste rapport in de geschiedenis van de groepsfase, met nul punten en een doelsaldo van -20, tegen Napoli, Liverpool en Ajax.   

"Helaas hebben de recente resultaten niet aan onze of Gio's verwachtingen voldaan en hebben we deze moeilijke beslissing genomen", aldus Rangers-voorzitter Douglas Park.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: