Ga naar de inhoud

NBA: Irving maakt winnende rentree bij Nets na schorsing, Davis zorgt voor 3 op een rij voor Lakers

Kyrie Irving bleef 8 duels geschorst, omdat hij een antisemitische post had gedaan op zijn sociale media.

Kyrie Irving heeft zijn terugkeer gemaakt bij de Brooklyn Nets, nadat hij 8 schorsingsmatchen had uitgezeten omdat hij op zijn sociale media een link naar een antisemitische film gepost had. Met 14 punten droeg hij bij aan de 127-115-zege tegen Memphis. En de Lakers wonnen voor het eerst sinds januari 3 keer op een rij:  123-92 tegen San Antonio. Met dank weer aan Anthony Davis met 30 punten en 18 rebounds.

Eind oktober ging Irving in de fout, Brooklyn-eigenaar Joe Tsai en de NBA tikten hem meteen op de vingers. Er kwamen niet meteen excuses - Irving verdedigde zijn doen en laten zelfs op Twitter, dus legde zijn club hem een schorsing van minstens 5 matchen op mét loonverlies. Dat werden er uiteindelijk 8.

Brooklyn kondigde gisteren het einde van de schorsing aan. Daags tevoren had het woelwater zich in een exclusief interview met SportsNet New York (SNY) voor het eerst openlijk uitgelaten over de affaire én zijn excuses aangeboden. "Ik ben geen antisemiet", benadrukte hij. Als deel van zijn reïntegratieproces moest de speler ook de Joodse gemeenschap ontmoeten. 

De All Star vertelde in het interview dat die "emotionele" ontmoetingen "indruk op hem maakten" en hem bewuster hebben gemaakt van het kwaad dat zijn actie heeft gedaan. "Ik wilde niemand kwetsen, niet 1 persoon, maar ook geen groep personen."

Tegen Memphis deed hij 26 minuten mee, goed voor 14 punten. De beste schutters bij de Nets waren Kevin Durant (26 ptn) en Ben Simmons (22).

"Het was super dat hij die minuten kon maken én dat we met hem erbij konden winnen", verwelkomde coach Jacque Vaughn de verloren zoon. "Vanaf nu telt enkel nog de basket."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Drie op een rij voor Lakers

Na hun desastreuze seizoensstart (0 op 5 en 2 op 12) zitten de Lakers ondertussen aan een reeksje van 3 zeges en dat is van de eerste week van januari geleden. Het liep thuis vlot tegen San Antonio: 123-92. Anthony Davis was de bewerker met 30 punten en 18 rebounds, LeBron James ontbrak voor de 4e keer op een rij met een adductorenblessure. 

Davis neemt de fakkel over met drie keer 30 of meer punten na elkaar, en dat was voor hem van maart 2020 geleden.

Bij de bezoekers viel coach Gregg Popovich vak voor de match ziek uit, assistent Brett Brown zag Devin Vassell 17 punten maken. De Spurs zijn slecht bezig met 5 verliezen na elkaar, ze konden maar 1 keer winnen in 11 duels.

Nog een opvallende uitslag was de 120-127 van Golden State in Houston, het was immers de eerste zege van de regerende kampioen buitenshuis in deze jaargang. Klay Thompson (41 ptn) en Stephen Curry (33 ptn, 15 ass) braken mee de ban.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Anthony Davis (l).

Tweets over eerste uitzege van Warriors:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslagen zondag:

  • Brooklyn - Memphis 127 - 115
  • Cleveland - Miami 113 - 87
  • LA Lakers - San Antonio 123 - 92
  • Dallas - Denver 97 - 98
  • Washington - Charlotte 106 - 102
  • Houston - Golden State 120 - 127
  • Sacramento - Detroit 137 - 129
  • Phoenix - New York 116 - 95
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.