Ga naar de inhoud

Na kapiteinsband ook uitshirts afgekeurd: Duivels teruggefloten om woordje "LOVE" in kraag

De FIFA is onverbiddelijk: na de afgekeurde aanvoerdersband mogen de Rode Duivels nu ook niet in hun originele uitshirts aantreden. De reden? Het opschrift "LOVE", vergezeld van de regenboogkleuren, aan de binnenkant van de kraag.

De uitshirts van de Belgen werden in september voorgesteld, met als basiskleur het vertrouwde wit. De grafische print is geïnspireerd op het vuurwerk van Tomorrowland en omvat de regenboogkleuren. Zo is het een symbool voor diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit. 

 

Om de samenwerking in de verf te zetten, werd ook de positieve boodschap "LOVE" geïntegreerd aan de binnenkant van de kraag - het zou dus zelfs niet zichtbaar zijn geweest.

Toch bleek het een nieuw struikelblok voor de FIFA: het woord moet volledig van de shirts verdwijnen. In navolging van de heisa rond de OneLove-aanvoerdersband moeten dus ook de shirts aangepast worden.


Onder andere in de Nations League tegen Nederland en vorige week tegen Egypte speelden de Rode Duivels in de uitrusting.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.