Ga naar de inhoud

Van Aert begint in Antwerpen aan veldritseizoen, WK als groot doel op zijn planning

 do 17 november 2022 21:00

Wout van Aert heeft samen met zijn ploeg zijn veldritprogramma voor deze winter samengesteld. Hij begint eraan op 4 december op de wereldbeker in Antwerpen. Hij rijdt dit jaar nog 7 crossen. Welke veldritten daar na Nieuwjaar nog bijkomen, wordt pas in december vastgelegd, maar het WK is het grote doel van Van Aert. Dat raakte vanavond op een sponsoravond bekend.

Het programma van Wout van Aert
 
  • 4/12 - Antwerpen (WB)
  • 11/12 - Dublin (WB)
  • 23/12 - Mol (Exact Cross)
  • 26/12 - Gavere (WB)
  • 27/12 - Heusden-Zolder (Superprestige)
  • 28/12 - Diegem (Superprestige)
  • 30/12 - Loenhout (Exact Cross)
  • 05/02 - WK in Hoogerheide

Van Aert bevestigt WK-doel op sponsoravond

Na het WK in Australië heeft Wout van Aert even een break genomen. Na een rustperiode van twee maanden is hij klaar om opnieuw zijn veldritfiets op te kruipen. Op 4 december maakt de Belgische kampioen zijn opwachting op de Wereldbekerwedstrijd in Antwerpen.

 

Een week later start hij ook in de WB in Dublin, Ierland. Daarna volgt weer een korte trainingsperiode, maar rond Kerstmis gaat hij er vol tegenaan. Eerst is er de cross in Mol en dan is er een driedaagse: Gavere, Heusden-Zolder en Diegem. Afsluiten doet hij in Loenhout.

 

Wat 2023 brengt, en vooral, of Van Aert ook zal deelnemen aan het BK en WK laat de ploeg nog niet weten. Dat programma wordt pas in december samengesteld en gecommuniceerd.

 

Algemeen wordt wel aangenomen dat die kampioenschappen de hoofddoelen zijn van Van Aert. De renner zelf bevestigde alvast vanavond zijn deelname aan het WK bij de opening van een vastgoedkantoor in Mechelen.

 

Het BK wordt op 15 januari in Lokeren gehouden, het WK op 5 februari in Hoogerheide.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.