Ga naar de inhoud

Interim-bondscoach bij Cats maakt 1e selectie bekend voor EK-kwalificaties

Rachiz Meziane is deze maand even bondscoach.

Rachiz Meziane, die deze maand de Belgian Cats onder zijn hoede heeft, heeft zijn huiswerk klaar voor de komende EK-kwalificatiematchen tegen Noord-Macedonië en Bosnië. De Franse coach selecteerde 16 namen. De opvallendste naam op de lijst is die van Morgane Armant. De genaturaliseerde Française speelt bij Luik.

Een échte opvolger voor Valéry Demory heeft de bond nog niet, maar de Cats rekenen op Meziane in het komende tweeluik. Hij moest dus de 16 speelsters selecteren.

 

Uiteraard zijn de sterkhouders daarbij. Speerpunten Julie Allemand en Emma Meesseman zijn opgeroepen, maar er duikt ook een minder bekende naam op. Morgane Armant krijgt haar eerste selectie. Ze maakte wel eerder al deel uit van de U23 Cats.

 

Op 24 en 27 november nemen de Belgische basketvrouwen het in de Sportoase in Leuven op tegen Noord-Macedonië en Bosnië en Herzegovina, in de kwalificaties voor het EK van 2023 in Slovenië en Israël. 

Selectie Belgian Cats:


Elise Ramette, Antonia Delaere, Laure Résimont, Emma Meesseman, Kyara Linskens, Hind Ben Abdelkader, Serena-Lynn Geldof, Becky Massey, Maxuella Lisowa-Mbaka, Heleen Nauwelaers, Billie Massey, Julie Vanloo, Julie Allemand, Ine Joris, Nastja Claessens en Morgane Armant