Ga naar de inhoud

Komt Mark Cavendish weer vrij op de markt? "Toekomst van B&B Hotels is bedreigd"

Mark Cavendish ruilt Quick Step-Alpha Vinyl normaal voor B&B Hotels.

Moeten meer dan 25 renners plots allemaal nog op zoek naar een nieuwe werkgever? "Als geen van de 5 potentiële cosponsors binnen de 2 weken een positief antwoord geeft, wordt de toekomst van B&B Hotels bedreigd", zegt teammanager Jérôme Pineau.

3 weken geleden zou de Franse ploeg B&B Hotels op een persconferentie grootse plannen toelichten. Ook de komst van sprintbom Mark Cavendish zou dan bekendgemaakt worden.

 

Maar de persconferentie werd afgelast. "Geen enkele sponsor die aan boord zou komen bij de ploeg heeft al een contract ondertekend", luidde het toen in L'Equipe.

 

Nu heeft ploegmanager Jérômé Pineau bevestigd dat er nog altijd geen enkele nieuwe sponsor heeft toegehapt.

 

"Ik blijf optimistisch, maar de toekomst van het team wordt bedreigd als geen enkele van de vijf heel serieuze pistes om een cosponsor te vinden binnen de komende twee weken succesvol is", zegt Pineau in Le Télégramme.

 

De ploeg heeft de Internationale Wielerunie (UCI) 15 dagen extra gevraagd, tot eind november, om haar begroting af te ronden en een "stevig dossier" in te dienen, zegt Pineau. "Maar als de antwoorden negatief zijn, zal het team niet overleven."

"Het huidige budget is niet voldoende om ons te ontwikkelen naar het gewenste niveau."

Als de antwoorden van de 5 kandidaten negatief zijn, zal het team niet overleven

Jérôme Pineau (ploegmanager B&B Hotels)

Moeten 3 Belgen en Cavendish op zoek naar nieuw team?

Bij B&B staan onder meer onze landgenoten Jens Debusschere, Eliot Lietaer en Jordi Warlop onder contract. Ook Pierre Rolland en Franck Bonnamour rijden bij de Franse formatie.

 

Als de ploeg in het slechtste scenario ophoudt met bestaan, moeten zij net als Mark Cavendish (die een akkoord zou hebben met B&B) in de late herfst nog op zoek naar een nieuwe broodheer.