Ben Wiggins (17), de 3e generatie in Gent: "Mijn ideale wereld? De beste ooit worden"

 di 15 november 2022 21:39
Ben Wiggins reed vanavond zijn eerste rondjes in Gent.

Sir Bradley Wiggins (42) kon door Engelse mediaverplichtingen op de valreep het startschot van de Zesdaagse van Gent niet geven, met zoon Ben (17) nam er toch een Wiggins de honneurs waar in 't Kuipke. 

In de docu "100 jaar Zesdaagse" vertelde Bradley Wiggins nog eens hoe 't Kuipke door zijn aderen stroomt. 

 

De band met Gent is bij zoon Ben Wiggins voorlopig nog iets minder innig, maar in de Toekomstzesdaagse wil Wiggins junior zich bewijzen.

 

"Het stond met deze achternaam in de sterren geschreven dat ik renner zou worden, maar ik ben Ben Wiggins", vertelde hij met veel flair aan onze reporter in Gent.

 

"Ja, deze plaats is even belangrijk voor mij. Ik was hier toen mijn vader in 2016 won met Mark Cavendish."

 

"Dit is het mekka voor de echte wielerfans. Thuis werd er constant over verteld. We zijn nu met 3 generaties - Gary, Bradley en ik - die hier gekoerst hebben."

 

"Soms is het hard om de zoon van te zijn", bekent Ben Wiggins. "Er zijn veel verwachtingen en ik voel veel druk om even goed te doen als hij, maar ik ga er goed mee om en ik ben ambitieus."

Ik wil de Ronde van Vlaanderen winnen, net als Parijs-Roubaix en het WK. En ik wil het geel dragen in de Tour. Hou me in de gaten!

Ben Wiggins (17)

Wat betekent dat dan? "Ik mik op de piste en de weg. Volgend jaar wil ik in beide disciplines wereldkampioen worden bij de junioren."

 

"Mijn profiel leunt aan bij dat van mijn vader, al was hij wel iets magerder. Maar ik wil mezelf geen label opkleven. Ik ben nog jong en ik wil alles winnen. En van mijn vader zeiden ze ook dat hij nooit zou kunnen klimmen."

 

Hoe ziet de ideale wereld er uit voor Wiggins junior? "De beste ooit worden. Ik wil de Ronde van Vlaanderen winnen, net als Parijs-Roubaix en het WK. En ik wil het geel dragen in de Tour. Hou me in de gaten!"

Gerelateerd: