Ga naar de inhoud

CEO Pro League Lorin Parys na wangedrag fans: "Ons plan versneld invoeren"

Lorin Parys

Lorin Parys roept morgenochtend/maandagochtend alle clubs samen voor een overleg over voetbalveiligheid. Dat heeft de CEO van de Pro League, de belangenvereniging van de Belgische profclubs, zondag op Twitter laten weten.

Het Belgische voetbal werd de afgelopen maanden herhaaldelijk opgeschrikt door verschillende zware incidenten met fans.

 

Enkele weken geleden maakten supporters van Anderlecht in Luik met vuurpijlen een voortijdig einde de match tegen Standard en gisteren liet een deel van de Charleroi-aanhang zich van zijn slechtste kant zien, zodat het duel tegen KV Mechelen moest worden stopgezet.

 

"Morgenochtend roep ik alle clubs samen over voetbalveiligheid", schrijft Pro League-voorzitter Lorin Parys, die zaterdagavond al de incidenten veroordeelde, zondagochtend op Twitter.

 

"Het kan niet langer dat een groep ons voetbal kaapt voor andere doeleinden. Die groep moet eruit. We zullen onze verantwoordelijkheid nemen en ons plan versneld invoeren. Daarvoor reiken we de hand naar alle partners."

 

Charleroi mag een boete van 50.000 euro van de Pro League en een disciplinaire sanctie verwachten, zo deelde Parys al mee. Ook Anderlecht kreeg een soortgelijke straf na de incidenten op Sclessin.

 

De Pro League en de Belgische Voetbalbond (KBVB) maakten in mei bekend om, samen met de voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken en de politie, de strijd tegen wangedrag van supporters in en rondom de voetbalstadions op te voeren.

 

Met het actieplan 'Samen voor veilig voetbal' namen ze zich voor om op korte termijn alle voetbalwedstrijden in ons land in veilige en aangename omstandigheden te laten verlopen. De eerste stappen van het actieplan werden vanaf begin dit seizoen gezet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.