Ga naar de inhoud

Op 12 augustus 2023 beginnen Kevin De Bruyne en co. aan nieuwe Premier League

De verantwoordelijken van de Engelse liga maken het speelschema van seizoen 2023-2024 bekend.

De Engelse Premier League heeft het speelschema van het seizoen 2023-2024 gepubliceerd. De competitie zal volgend seizoen starten op 12 augustus 2023 en eindigen op zondag 19 mei 2024. Tussen het einde van de huidige competitie en de nieuwe jaargang liggen 76 dagen rust.

Het nieuwe Premier League-seizoen zal afgewerkt worden in 34 weekends, 3 midweekspeeldagen en 1 feestdag. Er zal ook een winteronderbreking ingelast worden tussen 13 en 20 januari. 

 

Het zou het eerste seizoen in jaren zijn dat een normaal verloop kent. De kalender van de vorige twee seizoenen werd namelijk door elkaar geschud wegens corona, terwijl dit seizoen onderbroken moet worden voor het WK in Qatar.

 

Doordat de start pas op 12 augustus 2023 valt en er deze zomer geen groot toernooi gepland staat, wil dat wel zeggen dat de spelers uit de Premier League in theorie 76 dagen rust krijgen.

In de praktijk zullen heel wat spelers toch nog voor hun land moeten opdraven voor EK-kwalificatiewedstrijden, die afgewerkt zullen worden midden juni.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.