Ga naar de inhoud

The day after voor Europees kampioen Michael Vanthourenhout: frietjes en een slechte nachtrust

 ma 7 november 2022 09:27
Vanthourenhout kroonde zich gisteren tot Europees kampioen veldrijden in Namen.

Wat doet een Europees kampioen veldrijden na zijn overwinning? Naar de frituur gaan, zo blijkt. Kersvers kampioen Michael Vanthourenhout blikte deze ochtend bij Stubru nog eens terug op de wedstrijd én zijn bestelling bij de frituur.

Michael Vanthourenhout heeft zich gisteren in Namen tot Europees kampioen veldrijden gekroond. Onze landgenoot rekende in een spannende wedstrijd af met de Nederlander Van der Haar. 

 

"Of ik goed geslapen heb? Dat zou ik niet durven zeggen", aldus Vanthourenhout. "Ik denk dat ik de koers nog wel een paar keer heb gereden in mijn bed vannacht. Ik ben vooral blij dat ik het heb mogen meemaken."

 

"Ik wist van vorig jaar al dat het parcours me heel erg goed lag en dan kom je natuurlijk wel met vertrouwen naar die wedstrijd en dat vertrouwen groeide alleen nog maar tijdens het EK."

Ik heb de koers nog wel een paar keer gereden in mijn bed.

Michael Vanthourenhout

Na een beklijvend duel met Lars van der Haar kon onze landgenoot uiteindelijk het laken naar zich toe trekken.


"Ik was pas zeker van de overwinning in de laatste rechte lijn. Toen ik tijdens de race voor de tweede keer bij Lars (van der Haar, red.) kwam, denk ik dat het voor hem mentaal ook wel moeilijker werd."

 

Hoe viert een Europees kampioen veldrijden zijn titel?


"Ik ben eerst met de entourage naar huis gegaan om daar frietjes van de frituur te eten", aldus Vanthourenhout. "Nadien zijn we dan naar het supporterslokaal getrokken in Wetteren.


"Mijn bestelling? Een kleine friet met mayonaise, een Rib Burger en een frikandel. Niets speciaals, dus", grinnikt de Europese kampioen.

Gerelateerd: