Lars van der Haar kan leven met EK-zilver: "Vanthourenhout reed heel clean, hij is de verdiende winnaar"

 zo 6 november 2022 17:25
Het moment waarop het voorbij was voor Van der Haar.

Lars van der Haar is niet voor de tweede opeenvolgende keer Europees kampioen veldrijden geworden. De titelverdediger moest in Namen vrede nemen met de tweede plaats. "Voor mijn lekke band had ik alles onder controle, maar daarna zette Michael Vanthourenhout zijn "brommer" aan." 

Van der Haar begon uitstekend aan het EK, maar iets voor halfweg moest de Nederlander Michael Vanthourenhout laten gaan na een lekke band en een valpartij. 

 

"Pech hoort er nu eenmaal bij, het is toevallig dat het de laatste wedstrijden een paar keer gebeurde", zei Van der Haar met zijn zilveren plak om zijn nek.

 

"Voor mijn lekke band stond ik niet onder druk en had ik alles onder controle. Maar daarna zette Vanthourenhout meteen zijn "brommer" aan en daardoor begon ik fouten te maken. Ik reed dan ook nog vol op die paal en daar heb ik wel last van gehad."

 

Van der Haar en Vanthourenhout maakten er wel een spannende strijd van. "Ik wist dat ik Vanthourenhout nooit een gaatje mocht geven richting een afdaling en dat kreeg hij wel. Daardoor was hij weg."

 

"Fysiek waren we zeker aan mekaar gewaagd en bergop was ik misschien wel iets beter. Maar hij reed erg clean en is dan ook de verdiende winnaar."

Fysiek waren Vanthourenhout en ik zeker aan mekaar gewaagd en bergop was ik misschien wel iets beter.

Lars van der Haar
Gerelateerd:
EK veldrijden 2022
zaterdag 5 november vrouwen junioren Lauren Molengraaf verslag
  mannen beloften Emiel Verstrynge verslag
  vrouwen elite Fem van Empel verslag
zondag 6 november mannen junioren Léo Bisiaux verslag
  vrouwen beloften Puck Pieterse verslag
  mannen elite Michael Vanthourenhout verslag