Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
45
6
5
0
1
11
4
2
KV Kortrijk
31
6
2
3
1
7
10
3
RWDM
30
6
2
3
1
8
9
4
KAS Eupen
28
6
1
4
1
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
7
3
2
0
1
4
1
2
KV Kortrijk
3
3
1
2
0
4
6
3
RWDM
3
3
1
2
0
4
5
4
KAS Eupen
4
3
1
1
1
4
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
9
3
3
0
0
7
3
2
KV Kortrijk
4
3
1
1
1
3
4
3
RWDM
4
3
1
1
1
4
4
4
KAS Eupen
0
3
0
3
0
1
5

Kristof D'Haene daags na de tranen: "1 persoon zei bepaalde dingen en dat ging te ver"

 ma 7 november 2022 17:26
Kristof D'Haene.

Kristof D'Haene (32) is een KV Kortrijk-man in hart en nieren. Maar na de nederlaag tegen KV Oostende werd de KVK-aanvoerder door de aanhang - of was het één supporter? - flink op de korrel genomen. Een dag na zijn tranen toont én vraagt hij begrip. En klinkt hij vooral strijdlustig. 

Na de 3-1 tegen KV Oostende trok Kristof D'Haene als aanvoerder van KV Kortrijk het boetekleed aan, maar de West-Vlaming verliet na de confrontatie met de meegereisde supporters het veld in tranen.

 

"Ik begrijp de frustraties van de supporters volledig, maar het was niet nodig om bepaalde zaken tegen mij te zeggen", zo vat D'Haene daags na de gebeurtenissen het verhaal samen.

 

"Ik wilde met de hele ploeg naar hen gaan. Zij werken vandaag, ze betalen voor die match en ze waren met velen. Ik wou zeggen dat we er alles voor gedaan hadden. Maar ze begonnen ons uit te schelden."

 

"Ik begrijp dat volledig", herhaalt D'Haene nog eens, "maar één persoon zei bepaalde zaken en dat ging te ver. Dat heb ik ook gezegd, dat je altijd respect moet hebben."

Ik snap het uitschelden wel, maar niet de hele tijd. Bepaalde woorden mochten niet gezegd worden. We zijn geen robots en doen ook maar ons best. Bij ons doet het ook pijn. 

Kristof D'Haene

D'Haene toonde een menselijk gelaat en liet zijn tranen daarna de vrije loop. "Alles moest er even uit."

 

"Ik probeer de ploeg op sleeptouw te nemen en hoop dat het draait. Het doet ook pijn aan mijn hart, want KVK is alles voor mij."

 

"Vanochtend deed het nog pijn toen ik de beelden bekeek. Iedereen zei dat ik het me niet moest aantrekken. Ik heb de bladzijde al omgeslagen en kijk uit naar de bekermatch van donderdag. Zo ben ik: ik geef niet op."

 

"Ik snap het uitschelden wel, maar niet de hele tijd. Bepaalde woorden mochten niet gezegd worden."

 

"We zijn geen robots en doen ook maar ons best. Bij ons doet het ook pijn. Dat is het lelijke van het voetbal, zeker?"

"We horen thuis in eerste klasse en ik zie het goedkomen"

Ook na de match was er nog een gesprek tussen KVK-fans en hun aanvoerder. "Ze excuseerden zich voor die ene persoon. Het is mooi dat ze het opnamen voor mij."

 

"Ik wil ook dat KVK in eerste klasse blijft. We hebben elkaar nodig. Ik ben in dialoog gegaan om mijn verantwoordelijkheid te nemen en we blijven elkaar steunen tot het einde."

 

"Het is zeker nog niet voorbij", klinkt D'Haene strijdvaardig. "Na het WK zijn er nog genoeg wedstrijden om alles te keren. Ik geef niet op. Er is genoeg kwaliteit. We horen thuis in eerste en ik zie het goedkomen."

 

"Ik laat er mijn slaap niet meer voor", sluit de kapitein het voorval af. "We willen antwoorden met de voetjes op het veld. En ik kan mezelf niets verwijten."

Gerelateerd: