Ga naar de inhoud

Vertonghen zag weifelend Anderlecht: "Na rode kaart denkt de helft 10 procent minder te kunnen doen"

Jan Vertonghen in een luchtduel met zijn eigen doelman.

De Europese overwintering is binnen voor Anderlecht,  maar overtuigend was de overwinning tegen Silkeborg niet. Ook met een man meer zag Jan Vertonghen zijn ploeg in de problemen komen. "Taken werden vergeten", zei hij.

"Deze zege doet heel veel deugd", zei Vertonghen. "We wilden heel graag Europees overwinteren. Financieel helpt dat de club sowieso, maar het is ook goed voor de ervaring van die jonge jongens."

"In de eerste helft speelden we degelijk, niet geweldig, maar met controle", analyseerde Vertonghen. Na de rust zag hij ook dat Anderlecht het moeilijk kreeg tegen Silkeborg, dat met een man minder speelde. 

 

"Het is een fenomeen in het voetbal. Na de rode kaart én met een voorsprong denkt de helft van de spelers dat ze 10 procent minder kunnen doen."

 

"Taken werden vergeten, we lieten de bal aan de Denen en konden zelf geen bal meer bijhouden. We zetten slecht druk en lieten het centrum open." 

 

"Dan komen de kwaliteiten van Silkeborg naar boven, zeker op dit veld. Ze hebben heel wat uitgespeelde kansen gehad, dat is niet goed."

 

Vertonghen zag het licht ook even uitgaan in Denemarken, toen hij een bal van doelman Van Crombrugge pal in het gezicht kreeg. "Het is  hier frisjes en dan van zo dichtbij... Ik zag het eventjes donker worden. Maar gelukkig kon ik doorgaan."

Bekijk hier de fase waarbij Vertonghen de bal in het gezicht krijgt: