Ga naar de inhoud

Marc Grosjean is de nieuwe coach van tweedeklasser KMSK Deinze

Marc Grosjean (64) werkte o.a. voor La Louvière, Bergen, Antwerp, Eupen, Union, Virton en Seraing.

KMSK Deinze heeft zijn nieuwe hoofdcoach gekozen en het is een kenner van het Belgische voetbal, meer bepaald de tweede klasse. Marc Grosjean (64) neemt de rol over van de Spaanse interimaris Antonio Calderon, die was een kleine maand actief, nadat de Japanner Takahisa Shiraishi opgestapt was.

Deinze is heel ambitieus, maar Shiraishi kon die ambities niet waarmaken. Onder Calderon belandde Deinze helemaal onderaan na 10 speeldagen met 8 punten, 6 keer werd verloren.

"Ik ben uiteraard heel tevreden om hier in Deinze te zijn", zei Grosjean in een reactie op de clubwebsite. "Ik weet dat er veel geïnteresseerden waren voor deze functie, dus ben ik heel vereerd met het vertrouwen van de club en zijn directie."

"Ik stond aan de zijlijn bij de geboorte van de 1B-competitie. Het is dus voor mij een mooie kans om opnieuw te werken op een niveau dat ik heel goed ken."

De oefenmeester uit Luik was eerder hoofdcoach bij onder meer La Louvière, Bergen, Antwerp, Eupen, Union, Virton en Seraing. Van januari 2020 tot januari 2022 werkte hij als T2 bij Seraing. Daarna was hij aan de slag bij amateurklasser Stockay-Warfusée.

Grosjean krijgt Fréderic De Meyer naast zich als assistent. De Meyer was al eerder assistent van Grosjean bij Union en was ook actief als T2 bij de nationale ploegen van Burkina Faso, Guinee en Congo.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.