Ga naar de inhoud

Hanne Maudens zette in mei atletiek-carrière on hold: "Ik gleed weg in een depressie"

 zo 23 oktober 2022 19:39

Hanne Maudens (25) heeft op Instagram toelichting gegeven bij haar beslissing om (even) te stoppen als atlete. "Trainen en presteren op het hoogste niveau werd onmogelijk", schrijft Maudens.

2 jaar geleden stopte Hanne Maudens met meerkamp door stress, blessures en een burn-out. Een opmerkelijke beslissing, want ze was toen zo goed als zeker van een olympisch ticket in de meerkamp.

Maudens schakelde over naar de 400 meter, mocht als reserve met de Belgian Cheetahs mee naar Tokio. Maar genieten van de Spelen lukte niet. 

Begin dit jaar keerde Maudens terug naar haar oude liefde: de meerkamp. Parijs 2024 was het doel. Maar sinds mei staat haar atletiekcarrière on hold.

 

"Zeer veel stress en andere factoren zorgden ervoor dat ik weggleed in een depressie waardoor trainen en presteren op het hoogste niveau onmogelijk werd", schrijft de 25-jarige Maudens op Instagram.

 

"Sinds een paar weken kan ik zeggen dat ik opnieuw kan genieten van het leven en de dagdagelijkse (kleine) dingen en dat de rust min of meer is teruggekeerd in mijn hoofd."

Het leven als topsporter ligt dus even stil, maar wie weet komt er een dag waarop ik mij opnieuw sterk genoeg voel om alles weer op te pikken.

Hanne Maudens

"Momenteel ben ik even het werkveld ingetrokken als orthopedagoog, zet ik mijn masteropleiding voort aan de UGent, probeer ik zoveel mogelijk zaken te doen die mij plezier - maar vooral - ontspanning bieden en geniet ik van de extra tijd die ik kan doorbrengen met vrienden en familie."

"Ook sport krijgt nog een belangrijke plaats in mijn leven, maar zonder vooropgestelde schema's of zaken waaraan ik mij strikt moet houden."

"Het leven als topsporter ligt dus even stil, maar wie weet komt er een dag waarop ik mij opnieuw sterk genoeg voel om alles weer op te pikken."

De update van Hanne Maudens

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: