Ga naar de inhoud

Ploegleider Lars Boom: "Een demonstratie van Blanka? U mag dat zeggen"

 vr 21 oktober 2022 13:16
" "
Blanka Kata Vas viert in Ardooie.

Blanka Kata Vas won gisteren op overtuigende wijze de Kermiscross in Ardooie. Is de 21-jarige Hongaarse gewapend om dit jaar haar voet te zetten naast al het Nederlandse geweld in het veldrijden? Ploegleider Lars Boom van SD Worx zag alvast een goeie Vas.

De wereldbeker in Tabor is speciaal voor Blanka

"U mag dat zeggen", zegt Lars Boom lachend op de vraag of zijn pupil een demonstratie gegeven heeft in Ardooie. "Ik zag veel overgave bij Blanka en er zat echt snee op de benen. Dus het zag er echt wel goed uit."

 

De Nederlandse Shirin Van Anrooij kon aanvankelijk nog aanklampen, maar op een gegeven moment was het voorbij.  "Je moet er zelf van overtuigd zijn dat je van iemand kan wegrijden", zegt Boom. 

 

"Ik had aan Blanka gezegd dat ze van bij de start goed moest kijken wie er mee was. Halfweg koers is ze nog even in het wiel gaan zitten en toen is ze versneld. Dus dat was goed."

Ik zie iemand die best wel rustig is voor elke start

Lars Boom, ploegleider Blanka Vas

Dit weekend rijdt Vas haar eerste wereldbeker van het seizoen, in het Tsjechische Tabor. Tsjechië ligt haar wel, want ze won er dit jaar al drie (kleinere) crossen. Maar er is nog een reden waarom Tabor een speciaal moment wordt.

"Ze vindt het een mooi rondje. Bovendien komt een groot deel van haar familie ook altijd kijken omdat het in de buurt is van Hongarije. Hierdoor was ze vorig jaar wel nerveus aan de start, maar dat is wel veranderd", legt haar ploegleider uit.


"Ik zie iemand die best wel rustig is voor elke start. Ze straalt iets uit en dat stelt me wel gerust voor de komende crossen."

Bekijk het interview met Lars Boom

Gerelateerd: