Ga naar de inhoud

Stoffel Vandoorne gaat bij DS Penske op zoek naar nieuwe wereldtitel in Formule E

 wo 12 oktober 2022 18:11

DS Penske heeft er een wereldkampioen bij. Het "nieuwe" topteam in de Formule E maakte vandaag zijn tweede rijder bekend: Stoffel Vandoorne. Onze landgenoot werd dit jaar nog wereldkampioen in zijn Mercedes. "Ik ben erg enthousiast om aan de slag te gaan bij het team", klonk het bij Vandoorne.

Regerend wereldkampioen Formule E Stoffel Vandoorne rijdt vanaf volgend seizoen voor het team van DS Automobiles. Dat heeft de Franse formatie, die zich in 2023 verbindt aan het Amerikaanse Penske, vandaag bekendgemaakt.

 

"Het is een grote verandering voor mij na vier jaar bij Mercedes, maar ik ben erg enthousiast om bij DS Penske aan de slag te gaan", vertelde onze 30-jarige landgenoot in een reactie.   

 

Vandoorne, voormalig Formule 1-coureur, werd dit seizoen voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen Formule E bij het team van Mercedes, dat de sport volgend seizoen dus verlaat. 

 

Vanaf 2023 zal Vandoorne bij DS Penske samenwerken met de Fransman Jean-Eric Vergne, tweevoudig Formule E-kampioen (in 2018 en 2019).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: