Ga naar de inhoud

Titelverdediger Eli Iserbyt start ambitieus in WB Waterloo: "Blijft mooi klassement om te winnen"

 vr 7 oktober 2022 13:05
Titelverdediger Eli Iserbyt start ambitieus: "Blijft mooi klassement om te winnen".
Eli Iserbyt in actie in zijn wereldbekertrui vorig jaar.

Zondag staat in het Amerikaanse plaatsje Waterloo (Wisconsin) de eerste wereldbekerveldrit van het seizoen op het programma, een week later gevolgd door die in Fayetteville (Arkansas). Eli Iserbyt begint als titelverdediger aan het wereldbekerseizoen.

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) pakte in het prille seizoensbegin al een zege in Beringen en werd twee keer tweede in Kruibeke en Meulebeke.

De 24-jarige winnaar van Waterloo vorig jaar reisde met het team iets later dan gewoonlijk af naar de VS. "Zo konden wij, de renners, nog enkele intensieve trainingsbeurten inbouwen. Bij mij waren dat duurtrainingen van zowat 4 uur", legt Iserbyt uit.

"Ter plaatse kunnen we het dan iets rustiger aan doen na die lange oefenblokken. Ook de jetlag speelt je parten. Na Waterloo maken we met de auto de transfer naar Fayetteville, een tochtje van zowat 1.100 kilometer. Maandag en dinsdag is er op die manier ook weinig tijd om te trainen."

De winnaar van 7 WB-manches (Waterloo, Iowa, Overijse, Koksijde, Besançon, Flamanville en Hoogerheide) ambieert opnieuw het eindklassement van de wereldbeker. "Als je dat regelmatigheidscriterium wil binnenhalen, moet je simpelweg de investering doen om naar Amerika af te zakken."

"En dit seizoen voor slechts twee crossen die voor de wereldbeker in de VS meetellen in plaats van drie in 2021 (met toen ook Iowa). Daarna volgt Tabor al op 23 oktober en we gaan ook nog naar Dublin. De verplaatsingen zijn niet mis en kosten handenvol geld. Ons prijzengeld is echter niet opgetrokken", legt Iserbyt uit.

Lees voort onder tweet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Lastig om vorig seizoen te evenaren"

"Het blijft echter een mooi klassement om te winnen. Dat kon ik vorig jaar ervaren. Ik maakte toen een grand cru-jaar mee met twee eindklassementen met ook de Superrprestige en 14 overwinningen. Het zal lastig worden om dat te evenaren, laat staan te verbeteren."

"Mijn doel is om dit seizoen, en de seizoenen daarvoor was dat niet anders, zoveel mogelijk crossen te winnen en te strijden voor de drie klassementen. Ook het EK staat op mijn verlanglijstje, maar eerst die twee manches van de wereldbeker aanvatten in Amerika", besluit Eli Iserbyt.

Lees voort onder tweet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Belangrijkste deelnemers:

België

Thijs Aerts 

Vincent Baestaens

Eli Iserbyt

Lander Loockx

Tom Meeusen

Thibau Nys

Daan Soete

Laurens Sweeckx 

Toon Vandebosch

Niels Vandeputte

Michael Vanthourenhout

Joran Wyseure

 

Nederland

Pim Ronhaar

Lars van der Haar

 

Opvallend:

Er zijn slechts 10 deelnemende landen aanwezig met VS (14) en België (12) met het grootste aantal deelnemers, gevolgd door Canada (10). 

 

Frankrijk, Nederland en Zwitserland komen met slechts 3 deelnemers. De crosslanden Duitsland, Tsjechië en Luxemburg met 1 deelnemer. De vreemde eend in de bijt is Costa Rica ook met 1 deelnemer.

Grote afwezigen:

Wout van Aert 

Mathieu van der Poel (rijdt WK gravel)

Tom Pidcock (+ opvallend: geen Britse deelnemers op de startlijst)
Toon Aerts

Kijk zondag naar het veldrijden:

Kijk vanaf 19.25 u naar de vrouwencross op Canvas en de livestream online. Ook de mannen kunt u vanaf 21 u bekijken op de livestream of op het kanaal van Ketnet (20u).

Gerelateerd: