Ga naar de inhoud

Dublin, Maasmechelen en Gavere treden toe tot de Wereldbeker veldrijden

 wo 21 september 2022 14:47

Beetje bij beetje wordt de veldritkalender voor dit seizoen onthuld. Gisteren ontvouwde de X²O Badkamers Trofee de plannen, vandaag stellen Flanders Classics en de UCI hun Wereldbeker voor. Er komt een manche in Ierland, Dendermonde en Rucphen staan niet meer op de kalender. 

De Wereldbeker pakt dit seizoen dus uit met een primeur. Op 11 december verwelkomt Ierland het circus voor de 9e van in totaal 14 wedstrijden.

 

Dublin ziet het levenslicht, maar er zijn nog wissels "door onvoorziene omstandigheden". Maasmechelen vervangt Rucphen (Nederland), Gavere neemt de plaats van Dendermonde in. 

 

"We zijn heel trots dat we Dublin mogen verwelkomen", zegt Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel. "We zullen er koersen in een op en top Iers landschap."

 

"Met Maasmechelen voegen we een Belgische manche toe om naar uit te kijken. En op tweede kerstdag crossen we in Gavere, waardoor de Wereldbeker een ware klassieker rijker is."

 

Londen was lange tijd een optie, maar de samenwerking komt er nu nog niet. "We hopen niet alleen een engagement op lange termijn in Dublin aan te gaan, maar we blijven in de tussentijd ook werken aan een samenwerking in Londen met het oog op de kalender van het seizoen 2023-24", zegt Van Den Spiegel.

 

De eerste manche van het nieuwe seizoen wordt op 9 oktober in Waterloo (VS) gehouden. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sabbatjaar in Dendermonde

Dendermonde is de cross van Jurgen Mettepenningen, de ploegbaas van Pauwels Sauzen-Bingoal. "Na twee corona-edities zonder publiek nemen we een sabbatjaar", meldt hij.

 

"Corona is nog steeds niet helemaal weg. Ik wil niet het financiële risico lopen om uiteindelijk nog eens zonder fans of met beperkingen te moeten organiseren. Dat scenario zou misschien wel het einde van onze organisatie kunnen betekenen."