Ga naar de inhoud

Duinencross in Koksijde is een nieuwkomer bij de X²O Badkamers Trofee

De kalender van de X²O Badkamers Trofee, een klassement in het veldrijden, is voorgesteld. Op 1 november is de Koppenbergcross de opener, begin januari volgt het zwaartepunt met 3 crossen in 5 dagen. Eén daarvan is de Duinencross in Koksijde. 

"De grote gele badeenden van X²O Badkamers zijn nu al een paar seizoenen lang een vertrouwd beeld in de cross. Dit seizoen zullen ze voor het eerst ook aan zee opduiken. De Vlaamse Duinencross in Koksijde is een nieuwkomer op de kalender van de X²O Badkamers Trofee", klinkt het.

 

"De Vlaamse Duinencross in Koksijde wordt op donderdag 5 januari de vijfde manche van de X²O Badkamers Trofee en dit twee dagen na Herentals Crosst en vier dagen na de GP Sven Nys, de traditionele nieuwjaarscross in Baal. Met drie topcrossen op vijf dagen tijd ligt het zwaartepunt van de X²O Badkamers Trofee dus duidelijk begin januari."

 

"Het eindklassement van de X²O Badkamers Trofee wordt net zoals de voorbije jaren opgemaakt op basis van de aankomsttijd van de renners, net zoals in een rittenwedstrijd op de weg gebeurt."

 

"Renners kunnen in elke manche ook bonificaties verdienen bij een tussensprint aan het einde van de eerste ronde. Wie opgeeft of niet deelneemt aan een bepaalde manche krijgt een forfaitaire tijd van vijf minuten aangerekend."

 

Toon Aerts won vorig seizoen de 35e editie van de Trofee, voor Iserbyt en Michael Vanthourenhout. X²O Badkamers is sinds het seizoen 2020-2021 de naamsponsor en blijft dat nog minstens tot 2024-2025.  

Kalender X²O Badkamers Trofee 2022-2023:

  • Dinsdag 1 november 2022: Koppenbergcross, Oudenaarde
  • Zaterdag 26 november 2022: CAPS Urban Cross, Kortrijk
  • Zondag 1 januari 2023: GP Sven Nys, Baal
  • Dinsdag 3 januari 2023: Herentals Crosst, Herentals
  • Donderdag 5 januari 2023: Vlaamse Duinencross, Koksijde
  • Zaterdag 28 januari 2023: Rectavit Flandriencross, Hamme
  • Zondag 12 februari 2023: Soudal Krawatencross, Lille
  • Zondag 19 februari 2023: Soudal Brussels Universities Cyclocross, Brussel