Ga naar de inhoud

Geen verplichte vaccinatie, wel test voor fans op WK in Qatar

 do 29 september 2022 13:04

Goed nieuws voor de Belgische supporters die de Rode Duivels willen aanmoedigen in Qatar: er komt geen verplichte vaccinatie tegen het coronavirus. Dat maakten de Qatarese autoriteiten en het organisatiecomité bekend. Fans zullen wel bij vertrek een negatieve test moeten kunnen voorleggen.

De toeschouwers zullen zich dus niet verplicht moeten laten vaccineren voor het WK in Qatar, dat op 20 november begint. 

 

Er zullen ook geen extra quarantainemaatregelen zijn bij aankomst in Qatar. Mondmasker zullen enkel noodzakelijk zijn in zorginstellingen en op het openbaar vervoer. 

 

Maar dat wil niet zeggen dat je zomaar vrij zal kunnen afreizen. Fans vanaf 6 jaar zullen wel op de luchthaven bij vertrek ofwel een negatieve PCR-test, afgenomen in de laatste 48 uur, ofwel een negatieve antigeentest, van minder dan 24 uur, moeten kunnen voorleggen.

 

Bovendien zal elke supporter ook de Qatarese gezondheidsapp moeten downloaden.