Kopecky grijpt naast de zege, maar kan nog lachen: "Ik ben Wout van Aert niet"

  Ze had vooraf de 2e rit in de Tour de France Femmes aangestipt, maar na de etappe kon Lotte Kopecky wel leven met een 9e plek. "Soms moet je de lat iets minder hoog leggen", vertelde de renster van Team SD Worx.

  De rit naar Provins stond bol van de valpartijen. "Het was enorm hectisch. Het begon op een kilometer of 30 van het einde. Het was de ene valpartij na de andere. Dat is niet zo prettig", aldus Kopecky.

   

  "Ik was 2e in de tussenspurt. Dan ging Balsamo vol door en sprong de ene na de andere erachter. Mijn benen liepen redelijk vol. Ik dacht dat als er een goeie organisatie zou komen, dat het geen ramp hoefde te zijn. Maar het gat werd niet meer gedicht."

   

  "Ik ben ergens toch wel ontgoocheld. Maar ook dat is koers. Het was een mooie en slimme aanval."

   

  Had ze vandaag niet op meer gehoopt? "Ik ben Wout van Aert niet", lachte Kopecky. "Soms moet je de lat iets minder hoog leggen. Ik ga proberen om zo goed mogelijk te herstellen. Morgen is er een andere mooie dag."

  Tour de France Femmes klassement

    naamploegresultaat
  1Annemiek van VleutenMOV3:37:23
  2Demi VolleringSDW+30
  3Silvia PersicoVAL+1:43
  4Katarzyna NiewiadomaCSR+1:52
  5Juliette LabousDSM+1:56
  6Elisa Longo BorghiniTFS+2:01
  7Veronica EwersTIB+2:13
  8Cecilie LudwigFSF+2:50
  9Mavi GarcíaUAD+2:59
  10Liane LippertDSM+3:01
  Tour de France Femmes
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdParijs - Parijs81,6 kmWiebesWiebes
  2wegwedstrijdMeaux - Provins136,4 kmVosVos
  3wegwedstrijdReims - Épernay133,6 kmLudwigVos
  4wegwedstrijdTroyes - Bar-sur-Aube126,8 kmReusserVos
  5wegwedstrijd