Ga naar de inhoud

Julian Alaphilippe bereidt zich in Wallonië voor op het najaar: "Ongeduldig om rugnummer op te spelden"

 vr 22 juli 2022 18:26

Eigenlijk had Julian Alaphilippe nu met Quick Step - Alpha Vinyl moeten schitteren in de Tour, maar een zware val in Luik-Bastenaken-Luik strooide roet in het eten. De planning werd overhoop gegooid met de Ronde van Wallonië als eerste voorbereidingswedstrijd op de Vuelta en het WK, zijn grote doelen in het najaar. 

Zaterdag gaat de Ronde van Wallonië van start. Een rondje op maat van Julian Alaphilippe, want de eerste etappe eindigt op de Muur van Hoei. Ideaal terrein voor de wereldkampioen, die al drie keer de Waalse Pijl won. 

 

"Ik heb net een traingingskamp in het Italiaanse Livigno achter de rug", vertelt Alaphlippe op een online persmoment. "Ik heb er goed kunnen werken op het vlak van uithoudingsvermogen en klimmen." 

 

Toch kende de Fransman geen ideale voorbereiding. In Luik-Bastenaken-Luik brak de puncher van Quick Step - Alpha Vinyl enkele ribben en een schouderblad. Daarbovenop liep hij een klaplong op. Gelukkig is de Fransman nu verlost van zijn blessureleed.

 

"Het is geen voorbereiding zoals ik die vroeger had voor de Waalse Pijl. Maar ik ken de Muur van Hoei. Ik hou er evenveel van als dat ik hem haat."

"Ik hou evenveel van de Muur van Hoei als dat ik hem haat."

Julian Alaphilippe

"In de finale zullen de benen spreken. Ik zal zien hoe goed ik zal zijn, maar ik ben een aanvaller en mijn doel is altijd het resultaat. Ik geef toe dat ik ernaar uitkijk om in competitie aan te treden en te winnen."


"Ik ben ongeduldig om opnieuw een rugnummer op te spelden en ik kom niet naar hier om enkel achteraan het peloton te rijden. Deze ronde moet me helpen om mijn ritme en mijn plezier terug te vinden."


Als voorbereiding op de Vuelta verschijnt de tweevoudige wereldkampioen ook nog aan de start van de Clasica San Sebastian en de Ronde van de Ain. In de Ronde van Spanje zal Alaphilippe vooral in dienst moeten rijden van Remco Evenepoel.


"Of het WK een doel kan zijn? Ik heb het parcours nog niet bestudeerd. Ik weet gewoon dat het moeilijk zal zijn", blikt Alaphilippe vooruit. 

Gerelateerd: