Zweedse speelsters op hun hoede voor de Flames: "België heeft echt verrast"

 wo 20 juli 2022 16:38
Vrijdagavond strijden de Flames tegen Zweden voor een plekje in de halve finale.

De Red Flames nemen het vrijdagavond op tegen Zweden (nummer 2 op FIFA-ranking) in de kwartfinale van het EK voetbal. De Zweedse vrouwen zijn de uitgesproken favoriet, maar de Belgen onderschatten, doen ze allesbehalve.

Na de gewonnen wedstrijd tegen Italië, krijgen de Red Flames een kanjer van een tegenstander voorgeschoteld. De Zweedse vrouwen eindigden eerste in hun poule (met onder anderen Nederland) en zijn een geduchte tegenstander. 


Van onderschatting is er alvast geen sprake bij de Zweden. 


"Als ik voor mezelf spreek, denk ik dat het heel moeilijk is om je tegenstander te onderschatten wanneer je in de kwartfinales staat", verzekerde Fridolina Rolfö, een van de sterkhouders van het team, tijdens een persmoment van de Zweedse selectie. 


"Er blijven geen slechte teams over en België heeft echt verrast. Ze zaten niet in een eenvoudige poule en slaagden er toch in tweede te eindigen."

De Belgen speelden als één ploeg en je kon duidelijk zien dat er een helder idee achter hun manier van spelen zat.

Magdalena Eriksson

Verdediger Magdalena Eriksson heeft de beslissende wedstrijd van de Red Flames tegen Italië maandagavond gevolgd.


"Ik was erg onder de indruk van België. Ze speelden een zeer goeie match tegen Italië", vertelde de 28-jarige speelster van Chelsea, die ook lovende woorden had voor de technische staf van de Flames.


"Het lijkt een team dat zeer goed gecoacht is. Ze speelden als één ploeg en je kon duidelijk zien dat er een helder idee achter hun manier van spelen zat. Ik vond het knap om te zien dat zij zelfs tegen een hoger geplaatst team als Italië hun eigen idee hadden en ervoor gingen."


Ook Hedvig Lindahl, de Zweedse doelvrouw die al 191 keer de kleuren van haar land verdedigde, beseft dat België geen hapklare brok wordt.


"België heeft hier op het EK goeie resultaten behaald zoals winnen tegen Italië en slechts nipt verliezen van Frankrijk. Ik verwacht een opwindende match vrijdag."

Gerelateerd: