Ga naar de inhoud

Wat een domper! Red Flames zijn uitgeschakeld na Zweeds doelpunt in slotminuut

 vr 22 juli 2022 22:52
Zweden
einde
1-0
België
  1. 16' - Geel - Julie Biesmans
  1. 84' - Verv. Filippa Angeldahl door Hanna Bennison
  2. 88' - Verv. Julie Biesmans door Kassandra Missipo
Europees Kampioenschap Vrouwen - speeldag 1 - 22/07/22 - 21:00

Het sprookje van de Red Flames op het EK is ten einde. De Belgen hielden lang stand, maar moesten in de slotminuut toch de duimen leggen tegen topland Zweden. Sembrant zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

De match tegen Zweden in een notendop:
  • Sleutelmoment: De allerlaatste minuut van de wedstrijd was er te veel aan voor de Flames. Na 92 minuten van Zweeds gebonk op de Belgische deur, kon Sembrant dan toch de bal in het net krijgen. 
  • Vrouw van de match: Nicky Evrard speelde alweer een geweldige wedstrijd. Ondanks talloze Zweedse mogelijkheden, moest ze zich pas helemaal op het einde een eerste keer omdraaien. Vooral haar redding op de kopbal van Blackstenius was er eentje om in te kaderen. 
  • Opvallend: De Zweden zagen de Red Flames voor de wedstrijd als een eitje. Niets bleek minder waar. Het nummer twee van de wereld heeft alles uit de kast moeten halen om de Belgen te kloppen.

De Red Flames hebben gestreden voor wat ze waard waren, maar het mocht niet baten. 92 minuten lang waren ze in de running voor een plaats bij de laatste vier, maar Sembrant velde ultiem het harde verdict.

 

De Belgische ploeg kan terugblikken op een mooi toernooi en deed het ook vandaag goed. In de eerste helft voetbalden ze bijwijlen goed mee. Vanhaevermaet kreeg een kansje, maar de grootste kansen waren toch voor de Zweden.

 

Asllani toonde zich een gesel voor de Belgische defensie met haar vinnige dribbels. Angeldahl probeerde het tot drie maal toe en ook Ilestedt kreeg een mooie kans, maar Evrard stond pal.

 

Blackstenius was er het dichtste van allemaal bij in de eerste helft, een schouder om precies te zijn. Na een zeldzame Zweedse counter kon ze alleen op Evrard afgaan en werkte ze ook beheerst af, maar de VAR keurde de goal alsnog af voor heel nipt buitenspel.

De afgekeurde goal van Blackstenius:
Belgisch pantser breekt dan toch

In de tweede helft bleef Zweden dominant. Af en toe konden de Belgen dreigen op de tegenaanval. Dhont besloot in het zijnet, De Caigny talmde te lang en kon niet besluiten.


Langs de andere zijde was de druk een pak groter. Gelukkig was er Evrard die uitpakte met enkele prima saves. De Belgische doelvrouw werd terecht verkozen tot vrouw van de match.


Het Belgisch pantser leek niet te doorboren. Tot de allerlaatste minuut. Een zoveelste corner van Asllani geraakte niet weg. Evrard kon een eerste poging nog keren, maar tegen de herneming van Sembrant had niemand een verhaal.


De Flames vielen teleurgesteld op de grond. Het einde van hun EK-sprookje. Zweden - dat zich uiteindelijk meer dan verdiend plaatst voor de halve finales - mag het nu opnemen tegen Engeland.

Een kansje voor Dhont:
Evrard leek niet te kloppen:
De goal van de uitschakeling:
Fase per fase
22:52

De tranen vloeien bij onder anderen De Caigny en Cayman. Begrijpelijk natuurlijk, maar de Flames hebben gestreden voor wat ze waard waren en mogen trots zijn op hun toernooi.

90+4' tweede helft
90+4'
Oh nee... Dan toch een doelpunt in de slotseconde voor Zweden
90+4'

Neen, ze krijgen geen tijd meer van scheidsrechter Monzul. De Flames zetten zich op de grond. Wat een teleurstelling!

90+3'

Kunnen de Flames nog een keer tegenprikken? 

90+2'
Koude douche voor de Flames

Het is over voor de Flames! De hoekschop blijft hangen. Evrard kan eerst nog redding brengen, maar op de herneming van Sembrant heeft niemand een verhaal.

90+1'

Vanhaevermaet tacklet goed, maar moet wel een hoekschop toestaan. 

90+1'
3 - extra time
Er komen 3 minuten extra tijd bij.
89'
extra time

Nog drie minuten verder bibberen. Gaan we naar verlengingen?

89'
88'

Een mooie een-twee tussen Wullaert en Dhont zorgt bijna voor een schietkans, maar Eriksson kan er nog een teen tussen zetten.

87'

Daar is Missipo. Het is inderdaad Julie Biesmans die naar de kant komt. Knappe match van haar!

86'

Nog vier minuten reguliere speeltijd. Hoe langer het duurt, hoe ongeduldiger de Zweden worden.

85'


Kassi Missipo gaat haar opwachting maken. Kan Biesmans dan toch niet verder? Of wordt het gewoon een tactische wissel?

84'

Bennison is de eerste Zweedse die mag invallen. De 19-jarige middenvelder is een groot talent.

83'
Klein kansje voor Dhont, maar haar schot gaat in het zijnet