Ga naar de inhoud

Red Flames draaien knop om na nederlaag tegen Frankrijk: "Vol gaan voor winst tegen Italië"

 do 14 juli 2022 23:47

"Een dubbel gevoel." Dat is wat achterblijft bij de Red Flames na hun nederlaag tegen Frankrijk. Ze verloren met het kleinste verschil, al hadden ze daar een ijzersterke doelvrouw voor nodig. En dus rest er nog 1 opdracht: beter doen dan IJsland op de slotspeeldag. "Ik zal straks nog eens tegen de Fransen zeggen dat ze moeten winnen", blikt Janice Cayman vooruit.

Cayman: "Hebben een dubbel gevoel"

"Het is heel leuk om hier te scoren, maar jammer om te verliezen vanavond", vertelt doelpuntenmaakster Janice Cayman. 

 

"We hebben een beetje een dubbel gevoel. Enerzijds had Frankrijk veel kansen en hebben we Evrard nodig, die weer een supersave doet. Anderzijds is het heel goed dat we "maar" 2 goals incasseren."

 

"Nu moeten we vol voor de zege gaan tegen Italië. Ik zal straks nog eens zeggen tegen de Fransen dat ze moeten winnen van IJsland."

Serneels: "Stunt zat erin"

Ives Serneels blijft positief na de nederlaag: "Iedereen die de wedstrijd gezien heeft, zal het oordeel vellen dat een stunt erin zat. Het is jammer dat we niet iets meer krijgen na een topprestatie tegen een topland."

 

"Na de openingsgoal zag ik een team dat zich niet liet leiden door de achterstand, daar ben ik toch trots op. We gaan ons nu - zonder rekening te houden met allerhande scenario's - voorbereiden op Italië."

Evrard: "Natuurlijk willen we hier punt pakken"

"Ik koos weer de juiste hoek en had de bal", is strafschopheldin Nicky Evrard tevreden. "Natuurlijk willen we hier een punt pakken, het is jammer dat we verliezen."

 

"We stonden goed in blok en creëerden wel wat kansen. De Fransen konden soms wel heel makkelijk naar ons doel lopen, maar dat is ergens logisch tegen een topland."

Gerelateerd: