Ga naar de inhoud

Belgische vrouwen veroveren brons op 4x25m reddend zwemmen met pop: "Hard voor gewerkt"

 ma 11 juli 2022 23:33
Reddend zwemmen (archief).

Sofie Boogaerts, Stefanie Lindekens, Nele Vanbuel en Aurelie Romanini hebben België een 6e medaille bezorgd op de Wereldspelen in Birmingham. Ze veroverden brons in de 4x25 meter popzwemmen. 

De Belgen tikten aan in 1'23"41. Alleen de Duitsers (1'21"21) en het Franse viertal (1':22"79) waren sneller.

Het is voor de Belgische delegatie de zesde medaille op deze Wereldspelen, na drie gouden en een bronzen van Bart Swings in het skeeleren en brons van Jérémy Lorsignol in het freestyle parkour.   

In de 4x50 meter medley deed het Belgische viertal het minder goed. Ze werden 8e en laatste. Duitsland verbeterde met 1'35"82 het wereldrecord. Hongarije werd 2e, Italië 3e. 

Individueel moest de 35-jarige Romanini vrede nemen met een 6e plaats in de 50 meter popduiken. De jonge Bo Van de Plas (20) finishte als 5e in de 100 meter popvervoeren met zwemvliezen.

Zondag werden Romanini,  Boogaerts, Lindekens en Van de Plas achtste in de 4x50 meter hinderniszwemmen.

"We hebben hier hard voor gewerkt, het is een hele opluchting dat het dan lukt", reageerde Romanini.

"Het popzwemmen is altijd al de sterkte van de Belgen geweest. Het is ons hoofddoel en sinds 2017 veroverden we er op wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen en World Games telkens eremetaal in."

"Recent verloren we wel ons wereldrecord, maar we halen nog altijd brons en hebben nog altijd het record van de World Games. Dat is mooi. Nu kunnen we wat vieren en even rusten. Dan werken we weer naar het volgende doel toe. In september zijn er al de wereldkampioenschappen in Italië."

Belgische mannen 5e in 4x25m popzwemmen

Het Belgische aflossingsteam in het reddend zwemmen is 5e geworden in de 4x25 meter popzwemmen. Met een tijd van 1'10"79 waren Joni Ceusters, Maarten Van Laethem, Jeroen Lecoutere en Jelle Vandersteen te traag voor een medaille.

In de 4x50 meter medley finishten Ceusters, Van Laethem, Lecoutere en Corentin Stavart 8e en laatste.

De 23-jarige Stavart werd 6e in de 100 meter popvervoeren met zwemvliezen. In de 4x50 meter hinderniszwemmen werden Ceusters, Van Laethem, Stavart en Lecoutere zondag 8e en laatste.

Gerelateerd: