Belg Jérémy Lorsignol pakt brons op Wereldspelen in freestylecompetitie parkour (VIDEO)

  Jérémy Lorsignol veroverde het brons in parkour.

  Op de 3e dag van de Wereldspelen heeft België opnieuw twee medailles veroverd. Skeeleraar Bart Swings pakte twee keer goud en ook Jérémy Lorsignol was goed voor een medaille. Hij zorgde voor brons in de freestylecompetitie van parkour.

  Wereldspelen: 10 juli

  1. 09 uur 03. Bekijk hoe Jérémy Lorsignol het brons veroverde.

   Bekijk hoe Jérémy Lorsignol het brons veroverde

  2. 09 uur 02. De bars gleden erg. Het was helemaal niet evident. Normaal zijn de bars mijn specialiteit, maar nu was het moeilijk. In de kwalificaties kreeg ik door dat mijn run nogal kort was. Ik wilde een moeilijke beweging vermijden, maar heb die in de finale toch gedaan om iets betere punten te krijgen. Ik maakte een klein foutje, jammer. Jérémy Lorsignol.
  3. 09 uur 01. Bronzen plak voor Jérémy Lorsignol. Jérémy Lorsignol heeft op de Wereldspelen een bronzen medaille gewonnen in de freestyle-competitie van parkour. In Birmingham behaalde Lorsignol een score van 22.0 punten. De Griek Ioakeim Theodoridis heeft de gouden medaille gewonnen. De Zweed Elis Torhall gaat met zilver naar huis. "Na mijn medaille op de vorige Wereldspelen in de snelheidsproef lukt het nu in de freestylecompetitie. Mijn doel is bereikt", reageert Lorsignol. "In 2017 pakte ik al een medaille in de snelheidsproef. Nu lukt het in de freestylecompetitie, de competitie waar ik het meest van hou." "Het niveau is hier erg hoog. Er zijn exceptionele atleten. Ik heb altijd gedacht dat alles mogelijk was. Ik heb alles gegeven in mijn run." "Ik doe al parkour van mijn 18 jaar. De nieuwe generatie is sterker, de moeilijkheidsgraad in hun oefeningen is ongelooflijk. Mijn doel op deze Wereldspelen heb ik bereikt. Ik ga nu een klein feestje bouwen", lacht Lorsignol, die ook nog de snelheidsproef doet. "Ik weet niet wat ik morgen kan in de snelheidsproef, ik heb er het voorbije 1,5 jaar minder op getraind. Ik ga kijken hoe ik me voel." .
  4. 08 uur 57. B-girl Camine Van Hoof out in kwartfinales. Camine Van Hoof is zondag gestrand in de kwartfinales van de breaking-competitie op de Wereldspelen. In de voorrondes nam Van Hoof het nog op tegen haar landgenote Maxime Blieck. De 25-jarige Van Hoof moest het in de kwartfinales afleggen tegen de Japanse Ami Yuasa, die uiteindelijk goud won. Zilver ging naar de Amerikaanse Sunny Choi. Het brons was voor de Japanse Ayumi Fukushima .
  5. 08 uur 35. Net geen medaille voor Van de Plas. Bo Van de Plas is zondag op de 4e plaats geëindigd in de finale van de 200 meter reddend zwemmen. Het goud was voor de Franse Magali Rousseau. De Italiaanse Paola Lanzilotti kaapte het zilver weg, brons was voor de Italiaanse Silvia Meschiari.  Eerder op de dag had Van de Plas al deelgenomen aan de 4x50 meter hinderniszwemmen. In de finale eindigde ze met het Belgische vrouwenteam op de 8e plaats. .
  6. 08 uur 30. Pellichero is uitgevlogen. Maximilien Pellichero is zondag uitgeschakeld in de 1/8e finales van het dronevliegen. De Fransman Killian Rousseau mag het goud mee naar huis nemen. De zilveren medaille ging naar de Pool Pawel Laszczak. Brons was voor de Spanjaard Alejandro Zamora.  De 19-jarige Pellichero was 16e na de kwalificaties en eindigde in de 1/16e finales als 2e in zijn poule. In de 1/8e finales werd hij laatste in zijn groep en ook in de barrages kon hij geen plek meer afdwingen in de 1/4e finales. .
  7. 08 uur 29. Ook Belgische vrouwen worden 8e in 4x50m hinderniszwemmen.

   Ook Belgische vrouwen worden 8e in 4x50m hinderniszwemmen

  8. 08 uur 28. Belgen worden 8e in 4x50m hinderniszwemmen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zijn de Belgen zondag op de 8e plaats geëndigd in de finale van het 4 x 50 meter hinderniszwemmen. Bij de mannen zwommen Joni Ceusters, Maarten Van Laethem, Corentin Stavart en Jeroen Lecoutere een tijd van 1'42"22. Het Hongaarse team mocht de gouden medaille mee naar huis nemen. Zilver was voor het Italiaanse team, Japan pakte brons. Bij de vrouwen eindigden Aurélie Romanini, Sofie Boogaerts, Stefanie Lindekens en Bo Van de Plas op de 8e plaats met een tijd van 1'55"66. Het Poolse team en het Hongaarse team deelden de eerste plaats. Het brons was voor het Italiaanse team. .
  9. 08 uur 25. Belgische mannen worden 8e in 4x50 meter hinderniszwemmen.

   Belgische mannen worden 8e in 4x50 meter hinderniszwemmen

  10. 11-07-2022.
  11. 23 uur 46.
  12. 23 uur 46.