Red Flames blijven hoopvol na gelijkspel: "Verder bouwen op onze 2e helft"

 zo 10 juli 2022 21:05
De Red Flames openden hun EK met een 1-1-gelijkspel tegen IJsland.

De Red Flames zijn aan hun EK begonnen met een 1-1-gelijkspel tegen het stugge IJsland. De Belgen kwamen vroeg in de 2e helft op achterstand, maar toonden veerkracht en sleepten nog een punt uit de brand. Een bilijk gelijkspel was dan ook de algemene conclusie achteraf.

Bondscoach Serneels: "Misten soms juistheid en frisheid"

Na afloop van de wedstrijd blikte Ives Serneels niet ontevreden terug op de puntendeling. "We hebben vanaf de eerste minuut er alles aan gedaan, maar we wisten dat we tegen een heel stugge tegenstander speelden", legde de bondscoach uit.

"Al bij al mogen we wel tevreden zijn met een gelijkspel. Want in de 2e helft kom je plots achter op een moment waarin het toch gelijk opging. Daarom is het goed dat de reactie er komt en we dan toch de 1-1 kunnen maken."

Waarom verliep de 1e helft zo moeizaam? "We moesten veel krachten verbruiken in de organisatie om er vervolgens te kunnen uitkomen. En in het laatste derde van het veld misten we wat juistheid en de frisheid om nog meer kansen te creëren", was Serneels duidelijk.

"Nu moeten we kijken hoe iedereen recupereert, want deze wedstrijd heeft heel veel krachten gekost. Maar we zullen zorgen dat we klaar zijn voor de wedstrijd tegen Frankrijk. Ik wil dan opnieuw dezelfde mentaliteit zien als vandaag.”

Wullaert: "Verder bouwen op onze 2e helft"

Ook Tessa Wullaert sloot zich aan bij de analyse van de bondscoach: " Het was een wedstrijd zoals we verwacht hadden, met een fel begin van IJsland en veel duels. Al hadden we in de 1e helft moeten spelen zoals in de 2e, met misschien nog wat meer geloof in onszelf."

"Maar we mogen ons niets verwijten. Het kon alle kanten uit en we hebben een punt. Nu moeten we verder bouwen op de 2e helft, want die was wel beter", was de spits duidelijk.

Vanhaevermaet: "Leuk om mijn steentje bij te dragen"

Met een strafschopdoelpunt behoedde Justine Vanhaevermaet de Flames voor een nederlaag. "Er waren mogelijkheden om IJsland pijn te doen, maar soms waren we iets te onzuiver."

"Met een gelijkspel kunnen we ook nog alle kanten op, dus er is nog niets verloren. Persoonlijk is het ook leuk om mijn steentje bij te dragen", sloot de doelpuntenmaakster af.

De Neve: "Geen nut om ons hoofd nu te laten hangen"